Підприємці просять відкрити ринок у Здолбунові

1894 0

Ми у соцмережах:

Підприємці просять відкрити ринок у Здолбунові

У місті Здолбунів близько сотні підприємців з ринку на вулиці 8-го Березня прийшли до міської ради просити допомоги у відновленні роботи з 11-го травня. Люди кажуть, що через бюрократичний момент можуть залишитись без можливості заробляти на життя.

Сам ринок поділений на три частини за групами товарів: продовольча група і городина, м’ясо-молочний павільйон та непродовольча група товарів, повідомляє Суспільне.  Наразі базар не має експлуатаційного дозволу через плани на реконструкцію м’ясного павільйону.

Підприємці прийшли до міськради. Там їх зустріли працівники групи реагування патрульної поліції та роз’яснили вимоги нормативно-правових актів, наголосивши про недопущення порушень карантину. Після проведеної поліцейськими роз’яснювальної роботи люди розійшлись. Підполковник Антон Крук подякував підприємцям за розуміння. Залишилась лише  ініціативна група, представники якої обговорили з міським головою Здолбунова та керівником  Держпродспоживслужби Сергієм Германюком, як вирішити питання ринку. Збираються це зробити вже сьогодні.

Нагадаємо, у понеділок, 4 травня у Рівному півтора десятка підприємців непродовольчої групи товарів із різних ринків прийшли під міськраду просити дозволу на відкриття на рівні із продовольчою групою. Вони написали звернення на міську комісію, яка розглядає це питання. Попередньо, цей розгляд має відбутись у четвер, 7 травня.

Уряд дозволив відкритись продовольчим ринкам до завершення карантину, але з дотриманням суворих карантинних вимог. У Рівному влада дала дозвіл на відкриття семи базарів, в області – на 12 із 33-х, які зможуть забезпечити дотримання поставлених вимог. У середу, 5 травня, міський голова Рівного Володимир Хомко після відвідин ринку визнав, що покупців там мало, відтак анонсував на четвер "транспортне рішення", аби люди могли вільніше пересуватись містом та кількість покупців на ринку зросла. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також