Баланс для задоволення

1102 0

Ми у соцмережах:

Баланс для задоволення

Щитовидка виробляє гормони, необхідні людині для розвитку і росту. Медична статистика свідчить, що 30% людей у світі мають ендокринні захворювання, пов’язані з проблемами у роботі щитовидної залози.

Часто причиною гормонального дисбалансу є дефіцит йоду — близько 90% випадків хвороб щитовидної залози пов'язано саме з його нестачею в організмі. Існує низка симптомів, які вказують саме на проблеми зі щитовидкою. Один з них — постійна втома, яка не зникає навіть після повноцінного нічного сну і відпочинку.

Якщо щитовидна залоза виробляє недостатньо тиреоїдних гормонів (гіпотиреоз), то людина почувається постійно втомленою і виснаженою. Крім цього, вона перебуває в депресивному стані, оскільки збій в роботі щитовидки викликає дефіцит серотоніну — гормону радості й задоволення. Недостатня або надмірна кількість гормонів може позначитися на масі тіла: людина або набирає зайву вагу, або втрачає її без видимих причин і змін у раціоні.

Про проблеми зі щитовидкою свідчить різке погіршення стану волосся: воно стає ламким, тонким, сухим і починає випадати. А також поява неприємних відчуттів у горлі: здавлювання, утруднене ковтання їжі та ін. Про підвищене вироблення гормонів (тиреотоксикоз) може свідчити почастішання без видимих причин пульсу, стрибки тиску і прискорене серцебиття. При появі подібних симптомів необхідно проконсультуватися з лікарем.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також