Банда здолбунівчан організувала наркотичний бізнес

2577 0

Ми у соцмережах:

Банда здолбунівчан організувала наркотичний бізнес

Четверо жителів Здолбунова налагодили збут наркотичних засобів у своєму місті. Промишляли цілий рік, поки правоохоронці їх не вичислили. Нині ж їм повідомили про підозру.

 Встановлено, що 34-річний житель Здолбунова, як організатор угрупування, розробив план злочинної діяльності, розподілив функції та визначив ролі кожного учасника, вживав заходи конспірації та прикриття злочинної діяльності.

Зокрема, учасники угрупування, теж жителі м. Здолбунів, 1987-1988 р.н, за допомогою незаконно отриманих рецептів, які дають право на отримання наркотичних засобів, купували наркотичний засіб «Бупренорфін» і перевозили його, для продажу, до м. Рівне та                   м. Здолбунів.

Встановлено, що у період з травня 2019 року по березень 2020 року члени групи незаконно придбали, зберігали з метою збуту та збували наркотичні та сильнодіючі лікарські засоби.

За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області вручено письмові повідомлення про підозру організатору та трьом учасникам організованого угрупування у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення, з метою збуту та збуту наркотичних засобів, вчинених повторно, а також збуту та передачі наркотичних засобів у місця позбавлення волі, вчинених організованою групою) ч. 3 ст. 308 КК України (заволодіння наркотичними засобами шляхом шахрайства, вчиненими повторно, організованою групою). ст. 27, ст. 28, ч. 2 ст. 318 КК України (незаконне використання незаконно одержаних документів, які дають право на отримання наркотичних засобів, вчиненими повторно, організованою групою) ч. 4 ст. 321 КК України (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збуту сильнодіючих лікарських засобів, вчиненими повторно, організованою групою), та організатору також - ч. 1 ст. 306 КК України (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів).

Рівненським міським судом обрано запобіжні заходи: організатору та одному з учасників групи – тримання під вартою, двом іншим – домашній арешт.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області. 

За таку протиправну діяльність передбачене максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років, з конфіскацією майна.

Відповідно до частини 1 статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також