Банкірка з Вараша зникла слідом за чоловіком

8698 0

Ми у соцмережах:

Банкірка з Вараша зникла слідом за чоловіком

Колишня керуюча відділенням «Приватбанку» у Вараші Олена Шевчук зникла після того, як вийшла зі слідчого ізолятора. Її оголосили в розшук. Підозрювана перестала виходити на зв’язок після того, як внесла 259 тисяч гривень застави, щоб вийти з СІЗО.

Слідство підозрює її у банківських махінаціях. Наразі збираються докази, щоб довести, що колишня керуюча відділення банку випустила 15 кредитних карток людям, які уже давно померли. Установа оцінює збитки у 1 337 200 гривень. За версією слідства, до цих махінацій також був причетний чоловік керуючої 47-річний Вадим Шевчук. Адже після оформлення карток з кредними коштами на померлих людей саме він знімав з них гроші. Правоохоронці оголосили його у міжнародний розшук ще в червні.

Саму ж Олену було затримано на кордоні з Польщею та доправлено до рівненського СІЗО. Суддя Рівненського міського суду Кристина Даш’ян обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в 259 тисяч гривень. На суді захисники Олени Шевчук всіляко протестували проти цієї суми. Такий запобіжний захід вони називали надто суворим. Адвокат підозрюваної просив його замінити на домашній арешт з 22:00 до 06:00 за місцем проживання у Вараші. А у випадку відмови — зменшити розмір застави до 104 тисяч гривень. Але після ухвали суду колишня керуюча відділення банку швидко внесла заставу та вийшла на волю. Одразу після цього слідство втратило з нею зв’язок.

Оксана Жужельська, речниця прокуратури Рівненщини:

Під час судового процесу адвокат підозрюваної просив відпустити її під домашній арешт. Однак суддя почула аргументи слідства, яке переконувало, що є велика імовірність того, що колишня банкірка втече. Адже її і так уже затримували під час спроби перетнути державний кордон. Оскільки підозрюваній за скоєне загрожує до 8 років позбавлення волі, то суддя оцінила всю серйозність ситуації. Але підозрювана змогла вийти на волю, сплативши заставу. Наразі вона разом із чоловіком переховується від слідства, проте це не означає, що справу не будуть розслідувати. Слідство й надалі збиратиме докази у рамках досудового розслідування, поки правоохоронці шукатимуть підозрюваних. У зв’язку зі зникненням підозрюваної 259 тисяч гривень застави, які та сплатила, будуть передані на спеціальний рахунок на підтримку Збройних Сил України.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також