Баюн «воює» з власним персоналом?

3272 0

Ми у соцмережах:

Баюн «воює» з власним персоналом?

Після повернення Володимира Баюна у крісло головного лікаря обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення, якого поновили на цій посаді у жовтні минулого року, в медзакладі панує напружена атмосфера. Конфлікти між керівництвом і частиною персоналу призвели до ситуації, коли в лікарні готові зібрати профспілкові збори, аби медики визначилися — звільнити Баюна чи залишити його на посаді.

А поки профспілкові збори готуються, більше сотні медпрацівників диспансеру нещодавно зустрілися зі своїм головним лікарем в актовому залі. Дискусія перетворилася на поливання одне одного брудом, образами і звинуваченнями. — За період свого керівництва Баюн наказував кожному робити ремонти в кабінетах, — розповідає завполіклініки Сергій Дмитрук. — Часто бувало, що сантехніки, сторожі, електрики працювали не у диспансері, а на будівництві хати Володимира Миколайовича. В результаті він змушував сторожити диспансер санітарок. Він хоче забрати усю владу в лікарні, сам усім розпоряджається, призначає на посади людей без відома завідувачів поліклініки і своїх заступників. Навіть медсестри бояться до нього в кабінет заходити, бо він руки простягає — хіба можна нормально працювати з таким головним лікарем? Володимир Баюн всі звинувачення відкидає: — Мене обливають брудом всюди, де тільки можна. Всі пам’ятають, в якому стані перебувала лікарня до того, як я сюди прийшов. Навколо чагарники росли, на першому поверсі були такі дірки в стінах, що собаки бігали на другий. Фінансування в той час було обмежене, покрівля протікала, харчування було значно гіршим. Однак спільними зусиллями за період мого керівництва лікарня стала однією з найкращих в області. Я чесно працював всі роки. Тож ці звинувачення, висловлені певною групою людей, я відкидаю та обов’язково звернуся до суду, де буду відстоювати свою честь. На проведення профспілкових зборів я погоджуюсь. Довідка РВ: Ще у 2005 році правоохоронці почали розслідувати справу, в якій Володимиру Баюну інкримінували злочини, вчинені за частиною другою статті 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем). У 2008 році суд визнав пана Баюна невинним, а облрада поновила його на посаді головлікаря диспансеру радіаційного захисту. У рішенні депутати також записали — обласна адміністрація має подати на розгляд обласної ради контракт з Володимиром Баюном. Очікується, що на наступній сесії знову розглядатимуть питання щодо головування Баюна у «чорнобильській лікарні».

Коментар Олександр Ковальчук, начальник відділу контролю, роботи з кадрами і зверненнями громадян Рівненської обласної ради: — Клімат у лікарні ненормальний. Конфлікт є. Невдовзі буде створено спеціальну комісію, до якої увійдуть представники обласного управління охорони здоров’я, депутати облради, представники облдержадміністрації. Комісія детально вивчить ситуацію у диспансері та внесе відповідні рекомендації. Після цього варто провести юридично правильно оформлені збори колективу, організувати таємне голосування, де кожен віддасть свій голос або «за», або «проти» головного лікаря.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також