Без грошей і без житла: рівненська родина роками судиться з Червонюком через депо

3417 2

Ми у соцмережах:

Реути прожили в депо 30 років

Відтоді як бізнесмен Олег Червонюк у 2008 році придбав приміщення льонокомбінату, з ним судиться родина Реутів, що мешкала в будівлі колишнього пожежного депо підприємства. У цьому пристосованому приміщенні мешкали ще кілька родин, усі вони давно отримали компенсацію й придбали собі житло. Крім Реутів — вони компенсацію не взяли, вважаючи її замалою, їх з будівлі примусово виселили. Та вони досі судяться з Олегом Червонюком, вимагаючи визнати недійсним договір купівлі-продажу льонокомбінату в частині придбання цього депо.

Родина Реутів, нагадаємо, прожила у двокімнатній квартирі на вулиці Фабричній, 18, у приміщенні колишнього пожежного депо, близько 30 років. Анатолію Реуту її виділив колись льонокомбінат як своєму працівникові. Підприємство збанкрутувало, житло Реути не приватизували. Коли льонокомбінат викупив Олег Червонюк, ця будівля разом з іншими перейшла у його власність.

У листопаді 2014 року виконавча служба примусово винесла речі родини Реутів з будівлі, описала й вивезла на зберігання, їх самих до приміщення не впустили. Ця подія здійняла чималий переполох, адже родина нарікала, що їх з дитиною викинули на вулицю. На місце прибули поліція та депутати міськради, щоб допомогти людям. Хтось приніс сокиру, щоб ламати двері, до будівлі лізли через вікна, всередині застали прибиральницю льонокомбінату. Виглядало усе це потворно, однак насправді на вулиці ніхто не залишився. Дитина, про яку йшлося, й раніше мешкала зі своїми батьками не тут, а в іншому місці, Анатолій та Ніна Реути постійно мешкали в селі, а в депо жив їхній дорослий син.

Олег ЧервонюкЩе до цього виселення новий власник льонокомбінату Олег Червонюк неодноразово зустрічався з усіма родинами, які на той час мешкали в цій будівлі. Усім пропонував компенсацію на придбання житла, узгодили суми, й ті люди виїхали. Реутам компенсація видалася замалою, тож вони від грошей відмовилися. У депо після виселення вони також не живуть.

За ці роки Олег Червонюк втратив будь-який інтерес до цієї теми, каже, що це не єдиний позов до нього і що в суди ходять юристи.

— Я нічого Реутам не платив, — каже Олег Червонюк. — Купив житло усім родинам, крім них, бо вони врешті захотіли 200 тисяч доларів — неадекватну суму за те, чим вони користувалися. Нехай судяться далі.

Пожежне депо нині слугує службовим житлом для тих, хто приїздить на підприємство у відрядження чи в інших справах. Але будівля, каже пан Червонюк, аварійна. Тож для своїх працівників та гостей збудував готель на 130 місць, зараз сюди завозять побутову техніку. Коли він почне приймати пожильців, депо, а також інші старі аварійні будівлі на території свого підприємства Червонюк збирається знести.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також