Без маски до рівненського лікаря можна, тільки якщо при смерті

1330 0

Ми у соцмережах:

Без маски до рівненського лікаря можна, тільки якщо при смерті

Рівнянка Валентина Гажаман привезла свого сина до травмпункту Рівненської обласної дитячої лікарні. Школяр травмував ліву руку на тренуванні з дзюдо. Проте черговий на той момент лікар Олег Ільницький прийняти малого пацієнта з гострим болем відмовився, бо той був без захисної маски. Маму це обурило. Але в лікарні за свого колегу заступаються.

Валентина Гажаман:

— Лікар Олег Ільницький на моє прохання оглянути дитину та надати медичну допомогу відмовився. Бо в дитини не було маски. Поки бігала до боксу по маску, він вигнав дитину з кабінету і сказав, що оглядатиме інших. Тобто в нас зараз такі лікарі, які не оглядають без маски. А якби пацієнт був непритомний? Моя дитина півтори години сиділа майже непритомна з переламаною рукою, поки я не викликала поліцію, і вже коли приїхав наряд поліції та викликали іншого лікаря, аж тоді надали допомогу моїй дитині.

Лікар Олег Ільницький пояснює:

— Я попросив пацієнтів одягнути маски, а вони відповіли, що в них їх немає. Я кажу, що це необхідно зробити, адже в нас пандемія. І тут почалося… Мати пацієнта поводилася грубо, вживала образливі і нецензурні слова. Я записав нашу розмову на телефон і попередив, що викликав поліцію.

Головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко прокоментував ситуацію:

— Мама прийшла без маски — лікар зробив зауваження. Виникла суперечка. У нас COVID-19, «червона зона». Мама повинна була бути в захисній масці, але замість того, щоб уладнати це питання, вона почала качати права, вимагала показати документи.

Начальник департаменту цивільного захисту і охорони здоров’я населення області Олег Вівсянник:

— І лікар має надавати медичну допомогу, і пацієнти мають дотримуватися вимог в умовах «червоної зони». В ту хвилину, коли мама з дитиною звернулися до лікаря, життю дитини нічого не загрожувало, у неї не було порушень дихання чи серцебиття. Тому зрозуміло, чому лікар наполіг на носінні маски. Звичайно, департамент розбиратиметься в ситуації, але не в екстреному порядку, бо у нас 18 працівників зараз хворі і на лікарняному, тому інші працівники дуже завантажені. Є ковід, є стрес, всі перевантажені. В цей період медичні кадри ми бережемо як найбільший ресурс. Зі свого боку, на найближчій селекторній нараді проведемо бесіди з керівниками медичних закладів на тему якісного надання медичних послуг, щоб такої ситуації більше не повторилося.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також