Безлад тестування

2289 0

Ми у соцмережах:

Безлад тестування

Ще один шанс стати студентом цього року матимуть випускники шкіл, які зареєструвалися для проходження незалежного оцінювання, але з поважних причин не з’явилися на пункт тестування. Для цього передбачена додаткова сесія зовнішнього оцінювання, щоправда, поки що невідомо ні про строки реєстрації, ні про строки самої сесії.

Організатори тестування та спостерігачі за цим процесом називають різні терміни реєстрації на додаткову сесію тестування. Так, начальник обласного управління освіти та науки Іван Вєтров зазначає, що йому відомо лише те, що додаткова сесія відбудеться, а про порядок її проведення обласне керівництво офіційного повідомлення ще не отримувало. Водночас заступник начальника Галина Майборська каже, що зареєструватися можна буде з 1 травня по 10 червня. — Додаткова сесія розпочнеться в середині червня, — розповіла пані Майборська. — Стати її учасником зможуть лише ті випускники, які з поважних причин не брали участі в основному тестуванні, і представники Українського центру оцінювання якості освіти це зафіксували — хтось, можливо, захворів у той день, хтось забув запрошення тощо. Натомість координатор програми спостереження у Рівненській області Сергій Терентьєв стверджує, що відсутність запрошення в учасника не є причиною для проходження додаткової сесії. — Згідно з правилами проведення зовнішнього оцінювання, якщо учасник випадково забув удома запрошення, але має при собі паспорт, то його допустять до тестування, перед тим звіривши його прізвище у списку учасників цього пункту тестування. А поважною причиною вважається хвороба учасника, серйозні сімейні обставини, участь у закордонних змаганнях, олімпіадах тощо, — розповідає Сергій Терентьєв. — В Українському центрі мені повідомили, що реєстрація на додаткову сесію триватиме з 1 по 26 травня. Але для цього треба їхати до Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, куди входить наша область. А розпочнеться додаткове тестування 26 червня і триватиме до 4 липня. Минулого вівторка випускники писали тести з математики. На Рівненщині для цього створили 24 пункти: 8 — у Рівному та 16 — в області. Як зазначив пан Терентьєв, особливих порушень, що можуть вплинути на результати тестування, під час другого тестування не виявлено.

Довідка «РВ» Тестування з української мови та літератури в області пройшли 91% із 14211 зареєстрованих учасників. Тоді як з математики пройти незалежне оцінювання з’явилося 85% випускників.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також