Безлад у домі. Які діагнози ховаються за небажанням прибирати

34739 0

Ми у соцмережах:

Безлад у домі. Які діагнози ховаються за небажанням прибирати

За словами фахівців, безлад у домі може сигналізувати про зміни в психологічному стані людини. Найчастіше це можна віднести до депресивного розладу. В цьому випадку в людини немає енергії, вона не отримує задоволення від життя і бачить своє майбутнє в негативному світлі. У такому стані — не до прибирання.

За словами фахівців, бардак у квартирі вважається ознакою того, що людина не може розібратися з тими проблемами, які є в її голові. Як правило, такі люди їх повністю ігнорують. Зокрема тому, що не можуть визначитися, чого хочуть насправді. Усе це виливається в неусвідомлену, часом навіть дивну поведінку. Людина-нечупара дивуватиметься, якщо їй роблять зауваження, їй буде байдуже, бачать гості безлад у домі чи ні. Тому що вона всередині себе не чує, зосереджена тільки на зовнішньому, пояснили психологи.

Більш серйозним діагнозом, про який свідчить безлад у будинку, є синдром накопичення. Він розвивається поступово, але може перетворити житло людини в смітник.

Більш тяжкі захворювання, симптомами яких може бути безлад в будинку, можуть бути патологічні ідеї. Наприклад, ідея накопичення, або «синдром Плюшкіна». Спочатку людина починає збирати свої речі, а потім починає купувати багато непотрібного, тягнути мотлох з вулиці й смітників. Людина повністю знищує свою квартиру і робить її непридатною для життя.

Доросла й свідома людина ніколи не стане влаштовувати хаос у квартирі. Однак навіть тут не варто впадати в крайнощі. Якщо людина гіпертрофовано бореться за ідеальну частоту, наприклад, може мити підлогу по кілька разів на день, то це також свідчить про серйозні психологічні проблеми.

Будь-які різкі зміни в бік безладу або, навпаки, надмірної чистоти сигналізують про зміни в психіці людини. Близькі повинні звернути увагу на її стан і надати допомогу. А якщо людина завжди була неохайною і неакуратною, то це просто її рівень комфорту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також