Безпритульну з автовокзалу перевірили на туберкульоз

13549 0

Ми у соцмережах:

Безпритульну з автовокзалу перевірили на туберкульоз

Про 56-річну Валентину, яка оселилася на лавці на Автовокзалі, знає чи не кожен рівнянин. Жінка відмовляється йти в притулок для безхатченків чи пройти медичне обстеження. Проте харкотиння для аналізу на відкриту форму туберкульозу все ж здала.

 Про це повідомляють «Новини по-рівненськи».

Нещодавно, у мережі поширилася чутка, нібито жінка хворіє на відкриту форму туберкульозу. Спростувати чи підтвердити подібну інформацію можна було шляхом лабораторного дослідження мокротиння.

Представники притулку, фонду та Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру зустрілися з нею, щоб взяти аналізи. Вмовляти жінку здати мокротиння для дослідження довелося усім гуртом і зрештою вдалося лише з допомогою її товаришів, яких долучили до цього процесу.

Про результати дослідження розповів директор Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру Федір Аврука: 

 

«У людей були всі підстави думати, що у жінки туберкульоз, адже вона тривалий час живе у таких умовах і кашляє. Завдяки спільним зусиллям з фондом «Наше Майбутнє» ми змогли спростувати цю інформацію. Туберкульозу у жінки немає».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також