Бібліотекарям вручили нагороди

853 0

Ми у соцмережах:

Бібліотекарям вручили нагороди

У бібліотекарів Рівненщини - професійне свято.

30 вересня в Україні щорічно відзначають День бібліотек. Cвято встановлено указом президента 14 травня 1998 року №471/98.

З цієї нагоди у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулися урочистості. Тут зібралися фахівці усіх обласних книгозбірень, бібліотек Рокитнівського, Володимирецького, Дубенського та Гощанського районів.

Фахівців бібліотечної сфери привітав голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук.

«Сучасні бібліотеки – це не просто місце, де зберігаються книжки. Це культурно-мистецькі центри, які виконують дуже багато функцій. Але найголовніше: наші бібліотекарі роблять все для того, щоб жодні гаджети не замінили сьогодні книжку. І я вам дуже вдячний за це!» - зауважив Олександр Данильчук.

З нагоди професійного свята він вручив Почесні грамоти та пам’ятні знаки Рівненської обласної ради.

Директорка Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Валентина Ярощук відзначила, що за останні кілька років за підтримки влади області та міста бібліотека на Лебединці, як її називають рівняни, дуже змінилася. Утеплили фасад будівлі, зробили внутрішні ремонти, оновили бібліотечні фонди… І, щонайголовніше, - прибудували ліфт, щоб люди з особливими потребами могли без перешкод відвідувати центральну книгозбірню та користуватися її послугами.

Долучилася до вітань голова постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики, ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Черній.

З нагоди свята теплі слова та подарунки отримали працівники сільських бібліотек. Тепер їхні фонди поповнилися комплектами аудіокниг, інтерактивних ігор та видавничих новинок.

До слова, сучасні бібліотеки Рівненщини є активними учасники грантових конкурсів, всеукраїнських та регіональних проектів. Як наслідок, розвивають та впроваджують цифрові та інноваційні послуги, культурні та креативні ініціативи.

Так, у 2019 році Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека стала переможцем Всеукраїнського конкурсу «Бібліотека року» за проєкт «Живе краєзнавство». Також, не зважаючи на карантинні заходи, нашим бібліотекарям вдалося реалізувати проєкт «Бібліотека – інклюзивний простір для молоді».

Рівненська обласна бібліотека для молоді постійно проводить культурно-молодіжні заходи та соціально-корисні ініціативи у Рівному.

Рівненська обласна бібліотека для дітей та підлітків впроваджує різні активності. Торік успішно реалізували проєкт «Маловідомі архітектурні пам’ятки Рівного» за грант від Українського культурного фонду та міжрегіональний проєкт з профорієнтації учнівської молоді «Профікемп» - «Знай і люби свій край».

Окрім того, наші бібліотекарі постійно підвищують свій професійний рівень. Упродовж останніх років вони здійснили робочі візити до книгозбірень України: Чернівці, Чернігів, Тернопіль, Бердичів. А також відвідали колег у Любліні та Хелмі (Респуліка Польща), взяли участь у міжнародних конкурсах та щорічному Міжнародному книжковому форумі «Book Forum Lviv».

Пресслужба Рівненської обласної ради. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також