Білорусь перекидає танки до кордону з Рівненщиною, Польщею та Литвою (ВІДЕО)

5026 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Білоруси заявили про загрозу їх державі з боку НАТО.

 Їх злякали навчання, які проходять у Литві з 18 квітня по 27 травня. Для участі у навчаннях «Namejs 2022» туди прибули військові частини із США, Чехії, Польщі, Великої Британії, Литви та Естонії.

На це Білорусь почала свої навчання військ швидкого реагування. Начальник білоруського Генштабу Віктор Гулевич заявив, що їхні війська сил спецоперацій забезпечуватимуть безпеку на трьох напрямках, повідомляє "Belta".

- США та їхні союзники продовжують нарощувати військову присутність біля Державного кордону Білорусі. Створене угруповання за останні шість місяців зросло більш ніж у два рази як у кількісному, так і якісному відношенні. З'явилися в акваторіях Середземного та Балтійського морів угруповання, що несуть крилаті ракети морського повітряного базування, збільшено авіаційне угруповання у Польщі та країнах Балтії. Все це свідчить про наростаючу загрозу для Республіки Білорусь, - сказав Віктор Гулевич.

Три напрямки, про які сказав білоруський силовик, це кордон з Польщею, Литвою та Україною.

В соціальних мережах уже показали, як залізничними платформами Білорусі рухають ешелони танків у сторону міста Пінська. Цей район межує з Рівненською областю.

Нагадаємо, що Володимир Путін знову викликає у Москву самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Експерти припускають, що очільник Кремля знову вимагатиме від свого васала напасти на Волинь.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також