Більше десяти років дали за катування та вбивство підприємця біля Рівного

1904 0

Ми у соцмережах:

Більше десяти років дали за катування та вбивство підприємця біля Рівного

Двоє чоловіків відсидять 12 років і 3 місяці за вбивство 65-річного Григорія з Білої Криниці Рівненського району.

 Підприємця викрали та закатували п’ять років тому 27-річний житель Дніпра Дмитро Куделя та 25-річний житель м.Ліда Республіки Білорусь Михайло Самарський.

Обвинувачені 3 квітня 2014 року, підшукавши занедбане господарство в одному з сіл Острозького району, завчасно придбали мисливську рушницю і клейку стрічку. 22-річний Дмитро та його товариш 20-річний також займалися бурінням свердловин. Михайло запросив Григорія у село Країв Острозького району нібито, щоб той пробурив свердловину.

Там на приватного підприємця вже чекали. Дмитро з Михайлом побили Григорія прикладом рушниці. Чоловікові зв’язали руки, одягнули на голову пакет і в багажнику його ж автомобіля «KIA SORENTO». вивезли у лісопосадку, що неподалік села. Оскільки літній чоловік знаходився у безпорадному стані й порятунку йому було чекати ні від кого, молодики продовжили катувати свою жертву. Поклали на землю та наносили удари прикладом рушниці по голові та ногами - по тулубу. Після цього перенесли чоловіка, який ще був живим, у хащі. Там намотали йому на голову куртку та зафіксували клейкою стрічкою, додатково зв’язали йому руки та ноги, поклали на тіло чотири колоди загальною вагою майже 200 кілограмів. Замаскувавши місце злочину гілками — залишили чоловіка помирати.

Викрадений автомобіль вони перевезли у місто Нікополь Дніпропетровської області. Його згодом оперативники знайшли напіврозібраним на подвір'ї одного з місцевих мешканців.

Коли покійного відшукали правоохоронці, а судово-медичні експерти провели відповідні експертизи, стала відома причина смерті 64-річного чоловіка: механічна асфіксія внаслідок перелому кісток носа, під’язикової кістки та ріжка щитовидного хряща, що зумовили кровотечу та набряк м’яких тканин гортані.

Також, із засуджених стягнуто 639 тисяч гривень в рахунок компенсації матеріальної та моральної шкоди на користь родичів загиблого.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також