Більшість інфікованих коронавірусом – з села Тинне Сарненського району відвідували церкви

70465 0

Ми у соцмережах:

Більшість інфікованих коронавірусом – з села Тинне Сарненського району відвідували церкви

Всі 9 випадків коронавірусу зафіксовані в одному селі на Сарненщині – Тинному. Одна старша жінка вже померла. Більшість хворих відвідували зібрання в місцевих церквах.

 Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль розповів, що на разі COVID-19 підтверджено у 9 осіб, одна з яких, матір інфікованої жінки, про яку повідомлялося вчора, померла.

Головний санітарний лікар області Роман Сафонов уточнив:

-          Жінка захворіла 13 березня, а 19 була госпіталізована з діагнозом двобічна пневмонія. За іншими хворими ведеться спостереження в інфекційному відділенні Сарненської райлікарні, де вони перебувають. Ми відібрали в них біологічний матеріал для аналізів. Оскільки більшість хворих відвідали богослужіння, зібрання, то нам належить багато попрацювати з людьми, які були з ними в контакті. Варто зазначити, що якби люди дотримувалися всіх протиепідемічних заходів, прийнятих у зв’язку з уведенням карантину в області, цього би не сталося.

У селі Тинне Сарненського району облаштували КПП, на яких працюють рятувальники та патрульні. Вони контролюють в’їзди і виїзди із села. Габаритний транспорт пустили в об’їзд через Пущин.

Довідка: інформація була змінена, щоб не розпалювати міжконфесійну напругу, адже серед хворих є прихожани різних церков.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також