Бізнес із могил

2073 0

Ми у соцмережах:

Бізнес із могил

Серед людей, які повертаються з кладовища у Тинному, є чимало діловито зосереджених, з напакованими сумками. Ні для кого не становить таємниці, що це «бізнесмени від могил».

Серед людей, які повертаються з кладовища у Тинному, є чимало діловито зосереджених, з напакованими сумками. Ні для кого не становить таємниці, що це «бізнесмени від могил». Ті, хто мало не в присутності рідних та близьких покійних збирають з могил усе варте уваги, щоб згодом його перепродати. Цукерки, печиво, квіти та вінки, вази та різні підставки, металеві таблички і загорожі тощо. Що візьмуть гуртом неперебірливі базарні торговці, а що, скажімо, вже зіпсований харч, піде на корм для худоби. Звісно, тих, хто краде з могил, Бог покарає. Шкода лише рідних покійних. Н.Ярощук, м. Рівне.

Від редакції: Завідувачка кладовища у Тинному Людмила Іванченко повідомила, що насправді громадян, які наживаються з могил, не бракує і боротися з цим явищем стає усе важче. — Подібні випадки непоодинокі, — говорить пані Людмила, — і майже завжди мені доводиться вислуховувати докори рідних і близьких покійних у тому, що ми не можемо вберегти могили від глуму. І не можемо. Кладовище займає 30 га, на ньому понад 30 тисяч могил. Тут навіть 20-30 сторожів постав — за усім не встежиш. До того ж, крадуть з могил зазвичай серед білого дня, тому важко визначити, хто на «своїх» могилах вовтузиться, а хто на чужих. Не перевірятимеш і сумки на виході з кладовища. Люди мали б самі усвідомлювати, що красти з могил великий гріх. Як на мене, найефективнішим було б запровадити на рівенських кладовищах патрулювання міліціонерів. Як це було у минулому році, напередодні поминального дня. Варто було міліціонерам кілька днів походити між могилами, і кількість крадіжок суттєво зменшилася. Але вирішувати це питання не мені, а владі. Хотілося б, щоб громадяни не несли на могили своїх близьких будь-які харчі, до цього закликають і священнослужителі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також