Блокпости вже не потрібні. Аби це зрозуміти, владі знадобилося два роки

16 0

Ми у соцмережах:

Блокпости вже не потрібні. Аби це зрозуміти, владі знадобилося два роки

Блокпости на наших дорогах з’явились у моторошні дні кінця лютого 2022 року, коли на в’їзді та виїзді з кожного села проїжджих перевіряли представники поліції, територіальної оборони та місцеві добровольці. Згодом необхідність у цих блокпостах зникла – вони лише затримували рух транспорту. Проте повністю демонтувати ці споруди влада не наважилась.

Як наслідок, на в’їзді до Рівного з чотирьох сторін продовжували стояти поліцейські патрулі, які оглядали та зупиняли проїжджаючих. Водночас потенційні диверсанти спокійно могли заїхати до міста з боку Золотієва, Бармаків, Млинова, Тайкур, Квасилова, де жодних патрулів вже давно немає. І лише нещодавно влада таки зрозуміла повний абсурд ситуації й прибрала решту блокпостів, від яких не було жодної користі — лише незручності. Як кажуть, краще пізно, ніж ніколи!

Сергій Татаренко, речник Рівненської ОВА:

— Підрозділи Сил безпеки та оборони, що діють на Рівненщині, постійно здійснюють комплекс заходів, спрямованих на перевірку ефективності пропускної та контрольної роботи блокпостів регіону. Саме тому, з метою покращення функціонування вказаних об’єктів, відбуваються їхні переміщення чи демонтаж. Це поточна робота, яка має на меті забезпечити безпеку та порядок у регіоні.

Роман Штеба, очільник Рівненського відділу поліції:

Блокпости — це не прерогатива поліції. Цим займаються військові. Військове командування вирішувало, в яких саме місцях мають діяти блокпости. Правоохоронці на них лише несли службу. Люди знають, що з початком бойових дій на важливих дорогах та біля населених пунктів діяли блокпости. Потрібно розуміти, що блокпости убезпечують від діяльності диверсійно-розвідувальних груп ворога, перевезення заборонених товарів, зброї та наркотиків. Щодо діяльності блокпостів біля Рівного, то там була задіяна певна кількість особового складу поліції. Оскільки у нас, слава Богу, не зона бойових дій, то фактів виявлення диверсійно-розвідувальних груп ворога не було. Однак правоохоронці саме на блокпостах не раз затримували порушників на перевезенні наркотичних засобів та боєприпасів. Також блокпости допомагали у розшуку ухилянтів. Адже там особа перевірялася по базі даних. Бували випадки, що чоловік й сам не знав, що він числиться у базі даних як ухилянт, то його направляли до військкомату.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також