Богдан Гапяк: «Найкращий метод боротьби зі сміттям — не виробляти його!»

1066 0

Ми у соцмережах:

Богдан Гапяк: «Найкращий метод боротьби зі сміттям — не виробляти його!»

Рівненська фабрика нетканих матеріалів почала виробляти сумки — і модні, й зручні, а головне — безпечні для довкілля.

Ще у липні Рівненська міська рада рекомендувала торговим закладам міста обмежити використання одноразових поліетиленових пакетів. Одним з перших відреагував на це рішення депутат міськради Богдан Гапяк, який і сам голосував за нього. Відреагував не на словах — ініціював на «нетканці», співвласником якої є, виробництво екосумок як альтернативу поліетиленовим пакетам, які шкодять довкіллю.

— Мені прикро про це говорити, але деякі звернення, тим більше якщо вони рекомендаційні, виїденого яйця не варті, — говорить Богдан Гапяк. — Щоб така доля не спіткала й рішення з приводу поліетиленових пакетів, я вирішив започаткувати на «нетканці» виробництво альтернативної продукції. Бо вважаю, що в прагненні змінювати світ розпочинати треба із себе. Більше того, як Божий день ясно: найкращий метод боротьби зі сміттям — не виробляти це сміття. Але однією забороною чи обмеженням обігу поліетиленових пакетів, як пропонують народні депутати, проблеми не вирішити. Треба дати щось натомість. Якщо зважити на те, що ми на фабриці виробляємо міцний нетканий матеріал, з якого можна шити чудові екосумки, то чому цього не робити?

Лінія з пошиття екосумок на «нетканці» уже працює. Новинка сподобалася споживачам, відразу з’явились і перші замовники. Тобто це був успішний маркетинговий хід фабрики. Щоправда, Богдан Гапяк зізнається, що для нього важливіше в цій справі те, що рівняни, купуючи екосумки, виявляють високий рівень свідомості — адже весь цивілізований світ поступово відмовляється від упаковки, пакетів та інших виробів з поліетилену, який уже реально загрожує планеті екологічною катастрофою.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також