Боротимуться за бронзу Суперліги

761 0

Ми у соцмережах:

Боротимуться за бронзу Суперліги

Жіноча команда Баскетбольного клубу “Рівне” не змогла пробитися до фінальної серії Суперліги.

У півфінальній серії до двох перемог, рівнянки маючи два “матчболи”, не змогли обіграти одеський “Інтерхім-СДЮШОР”, хоч мали усі шанси це зробити в третій грі раунду плей-офф, який відбувся в Одесі.

Початок матчу був для рівненський уболівальників дуже обнадійливим, наші дівчата від старту пішли у відрив 8:0, потім 11:2, але так само швидко втратили цю суттєву перевагу, давши зрівняти рахунок 11:11. Після цього, рівнянки знову дали ривок 8:0, а на старті другої чверті довели свою перевагу до десяти пунктів 21:11. Одеситки швидко нівелювали і це відставання, і до завершення першої половини на табло і в грі були гойдалки, але на велику перерву лідерами в рахунку пішли таки господарки 33:30.

Третю чверть рівнянки провели в ролі наздоганяючих. Одеситки то вели +10, то на табло була нічия. І лише за тринадцять секунд до перерви невтомна Вікторія Шматова влучним триочковим кидком вивела нашу команду вперед 50:51 перед четвертою чвертю.

За три хвилини заключної десятихвилинки БК “Рівне” зуміли збільшити свою перевагу до чотирьох пунктів, а потім… сили закінчились. Ривок одеситок +10 за три хвилини, і рівнянки знову в ролі наздоганяючих. Гойдалки тривали до 37 хвилини, але у вирішальні миті одеситки зіграли холоднокровніше, забезпечивши собі перемогу 61:55 та місце у фінальній серії Чемпіонату України серед жіночих команд “Суперліги”, де зіграють з БК “Київ-Баскет”.

Поразка в такому матчі, ще й на останніх хвилинах, звісно, – це дуже прикро та боляче, особливо після того, як рівнянки обіграли одеситок в першому матчі і мали дві нагоди вийти до фіналу Чемпіонату України. Але, разом з тим, чи хтось думав на початку сезону, що наша жіноча команда регулярний чемпіонат завершить в трійці? Чи думали, що наші дівчата нав’яжуть таку безкомпромісну боротьбу та будуть в кроці від фіналу в грі з володарем Кубку України, та Чемпіоном України 2015/2016 років? Досвідчені одеситки показали справжній майстер-клас нашій команді, і ці ігри явно підуть на користь БК “Рівне” та усім гравцям.

Незважаючи на поразку, рівненська команда в цьому матчі продемонструвала справжню жагу до перемоги, дівчата повністю віддалися грі та показали всю свою майстерність. Відзначимо і особисті показники, порадувала Тетяна Гаврильчик, яка упевнено нав’язувала боротьбу лідерці одеситок Крістіні Карп, і в підсумку, на рахунку рівнянки 11 підбирань та три блок-шоти. Один з найрезультативніших матчів для себе в цьому сезоні провела Дарина Степанюк, яка набрала 15 очок. Традиційно, ударною силою команди був дует Вікторій. Шматова принесла 22 пункти, а Касаткіна – 14.

Тепер на БК “Рівне” очікує серія до трьох перемог в боротьбі за бронзові медалі змагань. Суперник “Чайка-ДЮСШ” з Бердянська на чолі з досвідченими Олександрою Радулович та Іриною Цековою. Перші два матчі відбудуться вже цього вікенду у Рівному. В суботу 21 квітня БК “Рівне” чекає уболівальників на 17:00, а в неділю 22 квітня, друга гра почнеться о 14:00. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також