Боржника з Рівненщини не пропустили через кордон

3947 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

У Рівненській області боржник серйозно не сприйняв факт накладання на нього встановлених законом обмежень і був зупинений при спробі перетину кордону.

Лише після цього стягувач отримала заборгованість з урахуванням суми штрафу у 180 879 грн. Виконавче провадження перебувало в Острозькому районному відділі державної виконавчої служби Західного міжрегіонального управління юстиції (м. Львів) з листопада 2011 року, тобто майже 9 років..

«Батьки, які заборгували власним дітям мають чітко усвідомити: завдяки роботі органів ДВС, час платити по рахунках неминуче настане. Лише від них самих залежить, наскільки суворим буде покарання – примусовий продаж майна, скасована закордонна подорож чи багатотисячний штраф. І як свідчать статистичні данні органів ДВС, з початку року з застосуванням встановлених законом обмежень вже стягнуто 1 млрд гривень», - заявив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.  

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції упродовж минулого тижня стягнули 125,5 млн грн аліментів. З них, 32,4 млн грн проблемної заборгованості, яка стягнута державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених Законом обмежень: позбавлення права виїзду за межі України, права керування транспортними засобами, права користування вогнепальною зброєю та права полювання, накладення арешту на майно, притягнення боржника до відбування суспільно корисних робіт.

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції з початку 2020 року стягнули 4,3 млрд грн аліментів. З них 1 млрд грн стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених Законом обмежень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також