Боржники по аліментах: скільки таких на Рівненщині потрапило "під санкції"

889 0

Ми у соцмережах:

Боржники по аліментах: скільки таких на Рівненщині потрапило

На Рівненщині через несплату аліментів у 2020-му році понад 3,5 тисячі людей обмежили у праві виїзду за кордон.

Про це Суспільному розповіли у міжрегіональному управлінні Мін'юсту.

Впродовж 2020 року органи Державної виконавчої служби області стягнули майже 100 мільйонів гривень аліментів для 13,5 тисяч дітей з неповних сімей, – повідомила Суспільному головна спеціалістка сектору комунікацій з громадськістю Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Людмила Пшебільська.

25,5 мільйонів гривень стягнули із застосуванням санкцій та обмежень.

"Наразі найбільша кількість платників аліментів зареєстровані у Сарненському, Рівненському, Дубенському районах та в Рівному. Завдяки застосуванню обмежень, у вересні вдалося з окремих батьків стягнути одноразово більше 180 тисяч грн. Наголошуємо, що карантин не є підставою для припинення зобов’язань зі сплати аліментів", – каже Людмила Пшебільська.

Неплатники аліментів можуть піддаватись санкціям. Тимчасові обмеження боржників стосуються права виїзду з України, керування автомобілем, користування зброєю та полювання. Їх застосовують до тих, хто боргує дітям понад 4 місяці, а у випадку з важкохворими дітьми – це 3 місяці.

Цього року на Рівненщині державні виконавці винесли 3676 постанов про встановлення таких обмежень.

Боржник, який має заборгованість зі сплати аліментів, не може впливати на рішення про тимчасовий виїзд дитини за межі України, – зазначає Людмила Пшебільська. Дещо покращується ситуація із виплатою аліментів у Острозькому районі.

Тимчасові обмеження знімаються, якщо держвиконавець винесе постанову про закінчення виконавчого провадження або якщо боржник погасить заборгованість у повному обсязі.

Нагадаємо, нещодавно в профільному міністерстві повідомили, що змусили заплатити борг жителя Острозького району, який не сплачував аліменти на трьох дітей упродовж дев'яти років. Лише після сплати 180-ти тисяч гривень він зміг покинути країну. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також