Брешуть про симптоми або перевіряють медиків: хроніки рівненських «швидких»

2777 0

Ми у соцмережах:

Брешуть про симптоми або перевіряють медиків: хроніки рівненських «швидких»

Бригада "швидкої" першою прибуває до людини, яка має ознаки коронавірусної інфекції. Їх персонал поступово забезпечують засобами захисту, крім державного забезпечення, самоорганізувалися й волонтери. Так, обласний центр екстреної медичної допомоги отримав від облдержадміністрації 150 комбінезонів і 60 наборів.

Частину костюмів бригади швидкої використовують неналежним чином, зазначила Суспільному старша лікарка оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Любов Волинець. Тому до пацієнтів, які здійснюють хибні виклики, змушені викликати поліцію. Бо один їхній виїзд в засобах захисту коштує щонайменше дві тисячі гривень:

– Дуже багато є хибних викликів, всі на межі виснаження. От кричущий випадок: Біла Криниця, пацієнт заявляє, що в тяжкому стані, розповідає клініку, яка вкладається в COVID-19. Але диспетчер запідозрила якусь неправду, скерувала до мене. Він сказав, що “поки будете допитувати мене, то помру”. Я скерувала бригаду, бригада одягла захисні костюми, згідно алгоритму. А це приблизно 1,5 тисячі, а ще виклик більше 650 гривень коштує. В результаті їх зустрів пацієнт, почав посміхатися. Коли хотіли оглянути, виміряти температуру, сказав, що непотрібно тому що він здорова людина. Просто хотів перевірити, як спрацювали.

Він і каже, “тепер завезіть мене в лікувальний заклад, куди ви госпіталізуєте з підозрою на COVID. Я побачу, як вони ще спрацюють”. Я викликала поліцію. Коли телефонуєте на диспетчерську, говоріть правду і тільки правду, не вигадуйте. Бо щодня йдуть “липові” виклики, той хоче перевірити, як діє служба, а бригада одягає костюм. І якщо були за кордоном, то так і скажіть диспетчеру, щоб бригада зайшла в повному обмундируванні, а не з’ясовувала це на місці.

Любов Волинець зазначила, що з початку карантинних заходів кількість дзвінків в швидку збільшилась. За добу диспетчери приймають до пів тисячі викликів по області. Тому просить дзвонити лише тоді, коли є загроза життю. Медикам важко, але ніхто з персоналу швидкої не відмовляється працювати в умовах пандемії.

– Наші люди – не є боягузи. Жодного я не знаю, хто б написав заяву за свій рахунок і втік з поля бою. На лікарняному нікого немає, серед лікарів – то точно, – заявила Любов Волинець. -  Як вам такий «пранк»? Біла Криниця, пацієнт заявляє, що в тяжкому стані, розповідає клініку, яка вкладається в COVID-19. Але диспетчер запідозрила якусь неправду, скерувала до мене. Він сказав, що “поки будете допитувати мене, то помру”. Я скерувала бригаду, бригада одягла захисні костюми, згідно алгоритму. А це приблизно 1,5 тисячі, а ще виклик більше 650 гривень коштує. В результаті їх зустрів пацієнт, почав посміхатися. Коли хотіли оглянути, виміряти температуру, сказав, що непотрібно тому що він здорова людина. Просто хотів перевірити, як спрацювали.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також