Бригади «швидкої» на Рівненщині не будуть перевіряти хворих експрес-тестами, що прибули з Китаю

3886 0

Ми у соцмережах:

Бригади «швидкої» на Рівненщині не будуть перевіряти хворих експрес-тестами, що прибули з Китаю

В Україну військовим літаком з Китаю прибула перша партія швидких тестів на виявлення коронавірусу.

 Раніше Міністерство охорони здоров’я повідомляло, що ці тести отримають бригади швидкої допомоги, які виїжджатимуть на виклик. Медики робитимуть два тести: на грип та коронавірус. Однак МОЗ тепер повідомляє, що швидкі тести матимуть лише певні лікарні. Тобто, бригади «швидких» їх не отримають.

Те ж саме уточнює Рівненська ОДА: «Експрес-тести на коронавірус будуть проводити у випадку підозри на COVID-19 тільки лікарі визначених закладів охорони здоров’я.

Це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі. Якщо тест на грип позитивний, лікарі вживають відповідних заходів.

Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі мають узяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР. Після цього можна говорити про підтверджений випадок захворювання та вживати необхідні протиепідемічні заходи».

Додамо, що раніше президент Володимир Зеленський анонсував, що в Україну мають прибути 10 млн. тестів на коронавірус з Китаю. Тому це лише перша партія медичного вантажу. Цього тижня заплановано ще декілька рейсів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також