Росія укріплює позиції біля кордону з Україною — британська розвідка

786 0

Ми у соцмережах:

Росія укріплює позиції біля кордону з Україною — британська розвідка

Росія починає розширювати оборонні позиції вздовж кордону з Україною, всередині країни й на тимчасово окупованих територіях.

 Про це йдеться в щоденному звіті розвідки Міноборони Великої Британії.

Так, 6 грудня у Бєлгородської області РФ оголосили про формування кількох батальйонів територіальної оборони. Ще з квітня в регіоні повідомляли про копання траншей, але, ймовірно, нові укріплення будуть складнішими системами, призначеними для відсічі механізованого нападу, йдеться у звіті.

«Існує реальна ймовірність того, що російська влада сприяє оборонним підготовкам на міжнародно визнаній території росії, щоби пробудити патріотичні почуття», — кажуть розвідники.

Також у звіті вказують, що заяви про оборонні підготування можуть свідчити про справжнє, хоч і хибне, переконання деяких керівників Росії у тому, що існує реальна загроза вторгнення українських військ.

Крім того, розвідники наголошують, що дефіцит стратегічної оцінки є одним із найкритичніших недоліків центральної російської урядової архітектури, а початкове рішення про повномасштабне вторгнення в Україну лише більше підсвітило проблему.

«Неупереджений офіційний аналіз майже напевно часто підривається схильністю до групового мислення та політично доцільних висновків», — підсумовують у розвідці.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також