Буде як нове: як почистити срібло за кілька хвилин

5 0

Ми у соцмережах:

Буде як нове: як почистити срібло за кілька хвилин

Прикраси зі срібла — це завжди стильно. Однак, як і всі інші метали, срібло з часом темніє. Втім, є багато способів очистити срібло в домашніх умовах, не вдаючись до використання агресивних хімічних речовин.

Один з найпростіших і найефективніших способів очистити срібло — це використовувати харчову соду і фольгу.

Візьміть невеликий контейнер і викладіть у нього фольгу блискучим боком догори. Покладіть на фольгу прикраси з срібла. Посипте прикраси харчовою содою. Залийте все гарячою водою. Залиште прикраси в розчині на 5–10 хвилин. Промийте прикраси водою і висушіть м’якою тканиною.

Принцип цього методу такий: срібло темніє внаслідок хімічної реакції з сульфідами, які містяться в повітрі, а при взаємодії з харчовою содою сульфіди переносяться на фольгу і срібло повертає свій первісний блиск.

Для очищення срібла можна використовувати також зубну пасту або розчин лимонної кислоти.

А щоб срібні прикраси не потемніли, їх потрібно правильно зберігати. Радять ось таке подвійне пакування: покласти в целофановий пакетик і загорнути у фольгу. Також вироби з різних металів потрібно зберігати окремо, щоб не було подряпин і прикраси не потемніли одна від одної. Навіть якщо в коробці чи шкатулці знаходяться тільки золоті або тільки срібні предмети, то варто переконатись, що вони відокремлені один від одного.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також