- Будьте завжди у приміщенні, - влада Рівненщини про те, якщо буде радіоактивна загроза

629 0

Ми у соцмережах:

- Будьте завжди у приміщенні, - влада Рівненщини про те, якщо буде радіоактивна загроза

Оскільки Росія не дотримується жодних норм і правил, то влада Рівненщини відповіла, що робити у випадку радіаційної загрози.

За словами першого заступника голови Рівненської ОВА Сергія Подоліна, дуже важливо бути у приміщенні та не виходити на вулицю:
 
- Найголовніше – потрібно залишатися в приміщенні або терміново у нього зайти, якщо ви перебуваєте на вулиці. На вулиці перебувати не можна.

Радіоактивний матеріал осідає ззовні будівель, тому треба триматися якомога далі від стін і даху будівлі. Варто не дозволяти домашнім тваринам гуляти на вулиці. Треба зачинити вікна та двері, ущільнити отвори скотчем, змоченою водою тканиною тощо. Необхідно вимкнути системи вентиляції (кондиціонери або обігрівачі) у вашому будинку. Потрібно залишатися в укритті, допоки органи влади не нададуть інших вказівок.

Подолін додає, що треба мати запаси води та їжі. Усе це має зберігатися у герметичних ємкостях:
 
- Лише вода в пляшках вважатиметься безпечною (не забрудненою), допоки рятувальники чи влада не повідомлять про безпеку водопровідної води.

Кип’ятіння водопровідної води не позбавляє її радіоактивних речовин. Тож майте запас води у пляшках чи інших герметичних контейнерах.
Будь-який радіоактивний матеріал, який потрапляє в поверхневі або підземні води, розбавлятиметься водою до дуже низького рівня і буде безпечним для миття шкіри, волосся та одягу.

Харчові продукти теж вважатимуться безпечними, якщо зберігалися у герметичних контейнерах (консерви, банки, пляшки, коробки тощо). Також безпечною є їжа з холодильника та морозильної камери.

Також зупинилися й на йодній профілактиці. Виявляється, що калій йодид потрібно приймати лише після відповідного повідомлення від органів влади. Цей препарат блокує щитоподібну залозу, що перешкоджає накопиченню в ній радіоізотопів йоду. Це знижує ризик розвитку раку щитоподібної залози та інших її захворювань.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також