Біля вулиці Степана Бандери будують не вище шести поверхів

3073 0

Ми у соцмережах:

На вул. С.Бандери неподалік мосту буде 4-поверхова будівля

На місці старої хати на вулиці 16 Липня будівельна бригада зводить новий об’єкт. Роблять це на замовлення власника земельної ділянки, бізнесмена Петра Мастолярчука, який хоче спорудити там чотириповерховий житловий будинок.

Будівництво розпочалося ще до початку війни, на деякий час завмерло, та згодом відновилося. Проєкт будівництва прискіпливо вивчали в управлінні містобудування та архітектури. Адже новобудову від перехрестя з вулицею Степана Бандери відділяє лише одна хата. І в майбутньому, на думку архітекторів, саме ці два будинки формуватимуть вигляд вулиці 16 Липня. Очевидно, за висотою новобудов. Бо про архітектурну виразність тут було б недоречно говорити.

Будинок на вул. 16 Липня почали зводити ще до війни

Однак це ще не всі нові будівництва, які заплановано у цій частині міста. Нещодавно стало відомо про нове будівництво неподалік мосту на вулиці Степана Бандери. Воно має розпочатися одразу навпроти 12-поверхового будинку, який побудували у попередні роки. Замовником будівництва виступає Дмитро Сушко, який уже оголосив, що побудує чотириповерховий житловий будинок, на першому поверсі якого будуть комерційні площі. З передпроєктних пропозицій відомо, що в новому будинку буде дванадцять квартир і три комерційні приміщення.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану міського управління архітектури та містобудування:

Згідно з генпланом Рівного, ця будівля (біля мосту. — Ред.) знаходиться у зоні змішаної забудови. Відповідно до оновленого зонування, яке було ухвалено минулого року, гранична висота будівель встановлена не вище 19,5 метра, а це орієнтовно 5–6 поверхів.

Якщо прослідкувати ситуацію, то вздовж вулиці С. Бандери у радянський період було побудовано дев’ятиповерхові будинки. Однак більшість будинків у цій зоні нижчі. Наприклад, біля гімназії та школи № 2 всі будинки мають 2–3 поверхи. Тому було ухвалено рішення зробити такий плавний перехід у поверховості. Адже не може бути, коли більшість будинків у тій зоні невеликої поверховості, а поміж них набудують багатоповерхівки. Та й самі вулички там вузькі. Якщо почати будувати 10-поверхові комплекси, то може виникнути серйозна проблема з пересуванням у цій частині міста.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також