Була вбивцею — стане «святою»!

10464 0

Ми у соцмережах:

Литвинові незадовго до вбивства

Тетяна Литвинова, яку звинувачують у вбивстві її чоловіка Сергія, знову вагітна! І якщо перші три вагітності були загалом природними, то четверте зачаття відбулося не відомим досі сучасній науці способом. Тетяна Литвинова цілодобово перебуває у слідчому ізоляторі, куди стороннім вхід заборонено. Кімнатою для побачень, яка є у тюрмі і де створено всі необхідні умови для початку вагітності, вона, за свідченням адміністрації ізолятора, не користувалася. Історії відомий лише один випадок «дистанційного» зачаття, про який вже дві тисячі років сперечаються богослови. Тепер маємо другий. Тож тепер або слід вважати Литвинову «святою», яка завагітніла від «святого духа», або знайти того «святого», що, як виглядає, цілком до снаги професійним слідчим. У тому разі, якщо ці слідчі у нас ще залишилися.

Судові засідання у справі за звинуваченням Тетяни Литвинової у вбивстві у лютому 2017 року її чоловіка Сергія Литвинова переносили більше десяти разів. Або раптово стає зле самій Тетяні, або її маленькій дитині, або цю ж дитину, яка від народження живе з матір’ю в ізоляторі, немає з ким залишити…

Цього вівторка Литвинова знову просила перенести слухання справи. Суддя Оксана Крижова зачитала заяву, написану Литвиновою, в якій, зокрема, йдеться про таке: «Анемія та загроза передчасних пологів не дозволяють мені брати участь в судовому провадженні». Тож наступне судове засідання призначено на 1 жовтня. Поки що підсудній надає послуги призначений державний захисник, адже від послуг адвоката Тетяни Барашивець вона відмовилася.

Двох дітей Литвинової, народжених у шлюбі з Сергієм, виховує прийомна сім’я. Коли Тетяну екстрадували з Єгипту, вона була знову вагітна і, мабуть, сподівалася, що ця обставина пом’якшить її подальшу долю. Але під домашній арешт її з СІЗО не відпустили. Коли прийшла пора, дитина народилася в лікувальному закладі, звідки жінку з немовлям повезли назад в ізолятор. Там їй виділили окрему камеру, без сусідок. Маля начебто було кволе, часто хворіло, через це суд часто переносили, аж поки вирішили дозволити Тетяні свідчити з ізолятора в режимі відеоконференції.

Потім головуючий в процесі суддя подав у відставку, і поки призначали нового й вирішували, чи розглядатимуть справу далі, чи почнуть спочатку, поповзли чутки, начебто Таня, перебуваючи в СІЗО, знову завагітніла! На той час її найменшого сина забрала бабуся, мати Тетяни. Але займалася вихованням онука вона недовго, й за кілька місяців малюк повернувся до матері в СІЗО, де він може перебувати до 3-річного віку.

Ні 16-го, ні 24 вересня суд над Литвиновою знову не відбувся: то вона заявила, що їй неналежним чином повідомили про засідання, а потім — що дуже погано почувається через вагітність і що їй лікар забороняє переїзди і стресові ситуації.

У Рівненському СІЗО для триденних побачень є спеціальна кімната, по суті, квартира зі спальнею та кухнею. Послуга платна. Однак Тетяну Литвинову ніхто у цьому помешканні для побачень не навідував. Тож виникає запитання, де і за яких обставин вона могла завагітніти.

На думку адвоката Володимира Цуняка, який захищає маму загиблого Софію Литвинову, Тетяна не зацікавлена в тому, щоб справу розглянули чимшвидше, тому зволікає. Вона підпадає під так званий закон Савченко, і кожен рік утримання в ізоляторі їй зарахують за два роки колонії при тому, що умови в СІЗО значно кращі, ніж у в’язниці. Якщо вона знову народить дитину, то поки невідомо, чи вона з двома дітьми й далі перебуватиме в СІЗО, чи їх передадуть під опіку.

Родина Сергія дуже тяжко пережила його втрату. У травні 2017 року, через кілька місяців після його загибелі, пішов з життя 78-річний батько — він викинувся з вікна. Тяжко пережив смерть батька і його син від першого шлюбу, хлопець-підліток. Про це розповідала перша дружина, яка стала на бік колишньої свекрухи й ходила на судові засідання.

Згідно з висновками психолого-психіатричної експертизи, які зачитував на суді прокурор, на момент вчинення злочину Тетяна Литвинова не страждала психічними розладами, тобто вона могла усвідомлювати свої дії і керувати ними.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також