Булінг у Рівному: діти у школі вибивають один одному зуби

2090 0

Ми у соцмережах:

Булінг у Рівному: діти у школі вибивають один одному зуби

Батьки учнів рівненської ЗОШ №4 заявляють про булінг та цькування у школі.

-  Булінг у школах. Діти вибивають один одному зуби, - повідомила у Фейсбуці  рівнянка Анастасія Алексіюк. - Сьогодні проводили батьківські збори у 3-му класі однієї зі шкіл Рівного. Причина зустрічі - жахлива поведінка учнів, яка вийшла за межі дозволеного.  Діти колективно виходять з уроку до вбиральні, їдять під час занять. А найголовніше те, що вони бояться відповідати на запитання вчителів через місцевого лідера розбишак– той насміхається з них, дає запотиличники, розбиває окуляри однокласників без будь якої на те причини і завдає серйозних тілесних ушкоджень, грубо відповідає старшим людям і викладачам. Нещодавно нас шокували новим повідомленням про те, що він вибив три постійні зуби одному з учнів. Це стало останньою краплею, тепер батьки бояться за стан здоров'я своїх дітей, що вже казати про якість навчання. Кожен другий урок "зірваний". Чи прийшли батьки хуліганів на збори? Очевидно, що ні, хоча причини невідомі. Їх цілком влаштовує поведінка нащадків, ніхто не збирається відшкодовувати збитки, роблять вигляд, що нічого не відбувається, а дехто навіть стверджує, що є булінг стосовно його дитини. Ба більше, вони вважають, що обов'язок виховувати їх потомків як слід належить виключно вчителеві: "Я принесу ремня, а ви потрібне зробите".  Мама одного із галабурдників зовсім не переймається своєю дитиною. Усі батьки попередили, що якщо її син ще раз нанесе тілесні ушкодження, вони більше не ручатимуться за себе. На такі погрози матір лиш відповіла : "Нехай, може хоч так йому дійде". Класний керівник стурбована такою ситуацією в класі. На зборах запропонувала запросити батьків із проблемними дітьми разом на педраду, враховуючи, що в минулих роках це допомагало. Також дійшли спільної згоди, що необхідно подати заяву до Служби захисту прав дітей.  Це не один такий випадок, їх сотні. Некерованість учнів, агресія, насилля і БУЛІНГ -досить велика проблема сучасних шкіл і з цим треба боротися.

Батько учня цього класу Руслан Алесіюк повідомив порталу ЧаРівне, що  їх родина збирається переводити сина до іншого навчального закладу. 

- Керівництво школи поводить себе пасивно. Директору всеодно, що відбувається у закладі. Одна частина батьків не приходить на збори, бо їх діти влаштовують хаос, іншим батькам - всеодно і ті терплять і чогось чекають.  У класі постійні конфлікти. Я не дозволю, щоб мою дитину принижували таким чином , а тому збираюсь її шукати іншу школу.

В управлінні освіти Рівного кажуть, про  цю ситуацію вже знають та чекають рішення батьків.

- Директор школи поспілкується з батьками тих учнів, які зривають уроки. Ми не можемо без їх згоди взяти і перевести дітей у інший заклад. Все мають вирішити самі батьки. - наголошує начальник управління освіти м. Рівне Василь Харковець.

У жовтні 2016 року  у клас до першокласників увєї ж школи  без жодних перешкод зайшов злочинець і пограбував дітей.

Читайте також: Дівчинку з інвалідністю побили у рівненській школі та Школярки шкодують, що побили Надю


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також