Бунтівника із СІЗО судитимуть у січні

2184 0

Ми у соцмережах:

Бунтівника із СІЗО судитимуть у січні

У Рівненському міському суді відбулося підготовче засідання у справі Євгена Капьонкіна, якому інкримінують організацію масового заворушення у СІЗО, що було у травні цього року. Підозрюваний заявив клопотання про те, щоб розгляд справи відбувався без журналістів, однак суддя Святослав Рогозін це прохання не задовольнив.

Адвокат підозрюваного Микола Лазарчук зачитав скаргу, в якій зазначив, що, на його думку, ще на стадії досудового розслідування була порушена процедура призначення слідчого у справі. Зокрема, зі слів адвоката, для цього не було винесено відповідного рішення, повідомляє Суспільне.

– Рішення керівника органу досудового розслідування про визначення слідчого повинно бути оформлене постановою, а не дорученням, оскільки доручення дається слідчому на проведення слідчо-розшукових дій. Ваша честь, прошу визнати неправомірною бездіяльність керівника органу досудового розслідування, слідчого відділу Рівненського ВП ГУНП щодо невинесення постанови про визначення слідчого у кримінальному провадженні, - заявив адвокат Микола Лазарчук, яки захищає Капьонкіна.

Аби відповісти на скаргу захисника Євгена Капьонкіна, прокурор Вадим Гуменюк попросив дати йому час, отож у підготовчому засіданні зробили перерву до 24-го січня.

Нагадаємо, 19 травня у Рівненському слідчому ізоляторі стався бунт. Тоді, як повідомляв речник Західного управління з питань виконання кримінальних покарань Мирослав Демків, один ув’язнений підбурив до непокори інших. 38-річний чоловік почав висловлювати незадоволення якістю наданої меддопомоги. Частина ув’язнених з того ж режимного корпусу підтримала його. Вони стукали в двері камер, вибили кватирки для прийому їжі і кидали в них підпалені ганчірки і газети. Загалом заворушення охопили 15 камер із 80-ти.

Організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, насильницьким виселенням громадян, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активна участь у масових заворушеннях – караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.
Читайте більше: Тюрма почула «вітер змін»   та Організатору бунту у СІЗО повідомили про підозру

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також