Бурхливе міжсезоння

1566 0

Ми у соцмережах:

Бурхливе міжсезоння

Так вже склалося протягом останніх років, що у рівненському спідвеї міжсезоння цікавіше за безпосередньо сезон. Якщо у більшості цьогорічних гонок, поглянувши в програмку, наперед можна було спрогнозувати результат, то рівненський навколоспідвей — традиційно річ загадкова, сповнена інтриг та сенсацій.

Jeszcze Polska nie zginela? Друга польська ліга повертається до Рівного. Принаймні керівництво рівненського спідвейного клубу «Каскад» дуже цього прагне. Але поки що говорити про участь рівнян у польській першості як про доконаний факт — зарано. За словами президента «Каскада» Сергія Дем’янкова, під час наради клуби другої ліги дали «добро» рівненській команді, втім, через деякий час, як грім серед ясного неба, пролунав вердикт трекової спідвейної комісії — «Каскаду» відмовити. Офіційна причина відмови — можливі проблеми на кордоні. Неофіційна, яку можна зустріти в Інтернеті, злопам’ятність поляків, які не забули про несподівану відмову «каскадерів» від польських змагань два роки тому. Але поки що крапку в цій справі ставити рано, говорить п. Дем’янков, ще свого слова не сказав ПЗМ, тобто федерація. Це рішення має бути сьогодні.

Ще не вмерла УЛС Незважаючи на амбіції щодо Польщі, «Каскад» не збирається відмовлятися в наступному році і від участі в Українській лізі спідвею. Нагадаємо, нинішнього сезону рівняни у цих змаганнях стали третіми після російської «Турбіни» та червоноградського «Шахтаря», випередивши при цьому львівський «СКА-Фаворит». За словами Сергія Дем’янкова, нині у клубу «Каскад» достатньо гонщиків, аби змагатися у двох лігах. Щодо УЛС, то хто і як змагатиметься у ній навесні — поки що до кінця неясно. Якщо заявиться чотири команди, то є варіант, що змагання відбуватимуться за новою схемою, тобто так, як змагаються збірні чи клуби у Кубку європейських чемпіонів. У кожній гонці братимуть участь усі чотири колективи, на старт виходитиме по одному гонщику від кожної команди. Втім, цей варіант має і свої недоліки. До того ж не зрозуміло, скільки команд заявиться. Наприклад, нині йде мова про «Мега-Ладу» з Тольятті. До того ж бажання заявитися в УЛС озвучив керівник рівненського клубу «Сигнал» Ігор Пирогов. За його словами, нині клуб веде переговори зі спонсорами. Крім того, п. Пирогов спростував інформацію, що не так давно з’явилася в Інтернеті, щодо заборгованості його клубу перед деякими учасниками Меморіалу Олександра Коршакова. Нагадаємо, що згаданий турнір організував саме клуб «Сигнал». Через кілька місяців одразу на кількох польських сайтах з’явилася інформація, що організатори не розрахувалися з переможцем турніру 16-річним Анджеєм Лебедєвим і Томашем Піщем. Є борг чи немає його, але поява подібних повідомлень в іноземних ЗМІ навряд чи додасть дивідендів іміджу і без того не бездоганного рівненського спідвею.

Чемпіонат світу: 20 років потому Не обійшовся початок міжсезоння і без приємних подій. Як з’ясувалося, Рівне на 2011 рік отримало одразу дві офіційні гонки. 23 червня у нас відбудеться півфінал особистого чемпіонату Європи серед юніорів. І якщо до європейських стартів ми вже звикли, то про чемпіонати світу почали вже забувати. Так-от, 1 травня після двадцятирічної перерви у нас знову відбудеться гонка під егідою Міжнародної федерації мотоспорту (FIM) — кваліфікаційний відбір командного чемпіонату світу серед юніорів. За дві путівки до півфіналу боротимуться збірні України, США, Фінляндії та Словенії. Нагадаємо, що востаннє змагання такого рівня на рівненському треку проходили у 1991 році, тоді це був півфінал особистого чемпіонату світу. Саме на цій гонці американець Біллі Хеміл встановив рекорд нашої доріжки — 66,6 с, який тримався 18 років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також