"Бурштиновий шлях": етнорозваги тривають четвертий рік поспіль

1459 0

Ми у соцмережах:

П'ятнадцять тисяч туристів побувало за три роки на Володимиреччині, відколи там почав проходити етнофестиваль "Бурштиновий шлях".

П'ятнадцять тисяч туристів побувало за три роки на Володимиреччині, відколи там почав проходити етнофестиваль "Бурштиновий шлях". За цей час, до речі, під час фестивалю з'їли понад 16 тисяч вареників, якими неодмінно частують гостей поліщуки. Цьогоріч уже вчетверте зібралися прихильники етнорозваг біля вузькоколійки на Володимиреччині. Цього року заходи свята відбулися біля станцій Володимирець і Хиночі.

 
Лунали тут душевні поліські пісні, кружляли у танцях разом з фольклорними колективами й гості, куштували традиційні поліські страви та напої домашнього виробництва, купували сувеніри і прикраси. Не обійшлося цьогоріч і без традиційного поліського мацика — це сиров'ялена свинина у кендюху, що готувалась лише в деяких районах Полісся. Його поліські господині продавали по 250 гривень за кілограм. А от вироби з поліського каменю — бурштину — можна було купити дешево: браслет, приміром, коштував чомусь лише 10 гривень.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також