Через дані у декларації рівненського суддю відсторонили від конкурсу до Вищого атикорупційного суду

2557 3

Ми у соцмережах:

Через дані у декларації рівненського суддю відсторонили від конкурсу до Вищого атикорупційного суду

Вчора, 18 січня, відбулося спільне засідання представників Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Громадської ради міжнародних експертів, на якому розглянули кандидатури вісьмох претендентів на посади суддів Вищого антикорупційного суду України.

Серед кандидатів був і рівнянин – колишній суддя Рівненського апеляційного суду Анатолій Квятковський, який у 2016 році вийшов у відставку.

На спільних засіданнях члени кваліфікаційної комісії та міжнародні експерти наразі розгяладють кандидатури тих претендетів на посади суддів, декларації яких, сімейні зв’язки чи ухвалені рішення викликають сумніви.

До пана Квятковського були претензії у членів міжанародної комісії. Так, найбільше запитань стосувалося автомобіля судді, придбаного навесні 2017 року.

У своїй декларації пан Квятковський зазначив, що придбав «KIA Sportage» 2016 року випуску за 5,6 тис. доларів.

На засіданні, яке транслювалося онлайн, міжнародні експерти зазначили, що ринкова ціна такого авто – 19 тис. доларів.

Пан Квятковський пояснював таку різницю у сумах тим, що придбав авто з несправним двигуном. Це підтвердила і попередня власниця, і автомеханік.

Окрім того, запитання у членів кваліфікаційної комісії викликав будинок на 226 «квадратів», в якому живе родина і який, відповідно до декларації судді, він успадкував після смерті батьків.

Попри те, що суддя надав документи, зокрема інформацію про кредит на купівлю будинку, який брала його сестра, члени ВККСУ та міжнародні експерти, схоже, не повірили пану Квятковському.

Наприкінці дня, коли було заслухано усіх викликаних на той день кандидатів на посади суддів Вищого антикорсуду, члени комісії не проголосували за те, щоб Анатолій Квятковський продовжив участь у конкурсі.

Нагадаємо, що у Вищому антикорупційному суді працюватиме 39 суддів. Наразі триває конкурс на посади і за місце у ВАС борються ще п’ятеро рівнян, зокрема судді та адвокати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також