Чи дадуть убивці Літвіновій орден?

6815 0

Ми у соцмережах:

Чи дадуть убивці Літвіновій орден?

Минуло понад три роки, як рівнянка Тетяна Літвінова вбила свого чоловіка Сергія, у чому сама й зізналася. За цей час пішли із життя батьки Сергія, які вимагали справедливого покарання для вбивці сина. Сама ж Тетяна часу дарма не втрачає і регулярно вагітніє, знаходячись у слідчому ізоляторі. Тепер з нею у цьому закладі перебувають двоє дітей. Ще двоє живуть за межами слідчого ізолятора. Слідству тим часом не видно кінця. Якщо так піде далі — суд будуть відкладати, а Літвінова продовжить вагітніти, то їй доведеться давати не тюремний термін за навмисне вбивство, а орден «Мати-героїня».

План Літвінової виглядає просто — постійно відкладати суд під приводом власної вагітності та потреби доглядати дітей. Завагітніти — справа не дуже складна, а роки тим часом минають… Єдина, хто був не згодний із цим планом — мати вбитого 78-річна Софія Літвінова. Щоб пришвидшити процес, вона найняла власного адвоката. Не вийшло — 12 листопада Софію Літвінову знайшли мертвою у її квартирі на вулиці Відінській. Причиною смерті вказана «двобічна гнійна пневмонія та гостра серцево-судинна недостатність».

Як розповідає управитель будинку, в якому сталося вбивство, Світлана Павленко, її подругу знайшли у квартирі вже у тяжкому стані:

— Софія час від часу лягала у лікарню підлікуватися. Однак цього разу важко захворіла та пробула у лікарні два тижні. Діагноз — пневмонія. Коли коронавірус їй не підтвердили, то вона чомусь все рвалася додому. Хоч усі друзі їй казали, щоб Софія була у лікарні стільки, скільки треба. Але вона наполягала, що їй сниться загиблий чоловік і син. Вони її ніби кликали. Тому її виписали додому, проте о першій годині ночі їй стало зле. Виявилось, що Софія не долікувалася, в її легенях була вода. Через це медики «швидкої» уже нічим не змогли допомогти.

Софія дуже хотіла почути вирок убивці свого сина. Відвідувала усі засідання, де просила суддю швидше розглядати цю справу. Коли побачила, що це не допомагає, найняла адвоката, платила великі гроші, проте не судилося. Склалося таке враження, що убивці у СІЗО хтось допомагає. Адже вона, прикриваючись дітьми, була присутня на засіданнях суду лише по відеозв’язку. Вона завжди була гарно одягнена і з макіяжем.

Поховали Софію Літвінову в п’ятницю, 13 листопада. Ще раніше, невдовзі після вбивства Сергія, не стало його батька — він вкоротив собі віку, викинувшись з вікна квартири.

Тим часом, стало відомо, що суд поновлює розгляд справи Тетяни Літвінової — засідання було призначено на середу, 18 листопада. Колегія суддів мала вирішити, з якого саме місця суд розглядатиме справу після зміни у складі колегії суддів, яка відбулася торік, та зміни захисника Літвінової, яка відбулася уже кілька разів. Слід також визначити, хто є потерпілим у справі після смерті матері убитого Софії Літвінової, яка була визнана в суді потерпілою.

Нагадаємо, убивство сталося у лютому 2017 року. За версією слідства, на очах у дітей підозрювана жорстоко розправилась зі своїм чоловіком. Після цього сховала труп та втекла до Єгипту. Про зникнення Сергія Літвінова повідомив його товариш. Пошуки слідчих привели до квартири, де мешкала його дружина та двоє дітей. Там у підсобці і знайшли тіло Сергія з ножовими ранами. У березні 2017 року Тетяну затримали єгипетські правоохоронці та доправили назад до Рівного. Виявилося, що звідти вона приїхала уже вагітною. За три наступних роки жінка умудрилася двічі народити, перебуваючи у слідчому ізоляторі. Двоє маленьких дітей перебувають з нею за ґратами, поки тривають суди, а двох старших взяли на виховання друзі родини Сергія.

Наразі невідомо, коли Тетяна Літвінова почує вирок. Можемо припустити, що це буде ще не скоро. Адже Тетяні Літвіновій інкримінують частину 1 статті 115 «Умисне вбивство». Такий злочин карається від 7 до 15 років ув’язнення. Якщо рахувати за «законом Савченко», то уже близько шести років терміну вона відсиділа.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також