Чи посадять Сергія Коберника, якого затримали на митниці у Рівному?

10919 0

Ми у соцмережах:

Чи посадять Сергія Коберника, якого затримали на митниці у Рівному?

На початку тижня Україну облетіла новина про затримання Сергія Коберника, першого заступника начальника Рівненської митниці. Цей посадовець, який багато років працює у митній службі і лише два тижні тому був призначений на нову посаду в Рівному, виявився одним із організаторів злочинної схеми.

За інформацією СБУ, Коберник «систематично вимагав хабарі за безперешкодне митне оформлення іноземних товарів. У разі несплати — на перевізників очікували «додаткові» перевірки вантажів та супровідної документації. Це призводило до штучного затягування строків митного контролю і, як наслідок, зривало договірні зобов’язання імпортерів щодо своєчасної доставки продукції замовникам».

Теоретично за це Коберник мав би сісти на десять років за 368-ю статтею. Але, скоріше за все, услід за цим повідомленням настане мовчання, яке триватиме доти, доки ця показова операція не забудеться і справа не застрягне у нетрях нашої судової системи.

Досвід показує, що може статися так, що затриманий нині Коберник виявиться згодом невинним і вимагатиме спростування повідомлень про свою злочинну діяльність і навіть сплати йому грошей за завдання «моральної шкоди». Ну і зарплатню за «вимушений прогул» йому теж повернуть. Вона у нього невелика — менше дев’ятисот тисяч гривень на рік. Хіба що відсотки додаткові нарахують…

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також