З понеділка у Рівному почався один з найбільших цьогорічних проєктів міської влади

1344 0

Ми у соцмережах:

З понеділка у Рівному почався один з найбільших цьогорічних проєктів міської влади

Початок ремонту на собі відчули сотні людей, які зі сторони Здолбунова намагалися добратися на роботу до обласного центру. У нагоді стала невеличка вуличка Сергія Бачинського, якою тепер намагаються доїхати до центру Рівного десятки автомобілів. Будівельникам доведеться перебудувати кілометр дороги, а ще вирішити проблему з водою, яка під час дощів з пагорбів мікрорайону «На Щасливому» заливає вулицю Чорновола.

Віктор Климук, заступник начальника з експлуатації компанії-підрядника:

— Зараз наші працівники знімають верхній шар асфальту. Коли це завершать, то почнуть прокладати спеціальну систему водовідведення. Адже під час дощу вода повністю заливає вулицю Чорновола. По-перше, від цього взимку пошкоджується асфальт. По-друге, брудна вода з вулиці не може потрапляти одразу в озеро — в межах населених пунктів дощові стоки перед попаданням у відкриті водойми мають бути очищені. Тож буде побудована очисна споруда — трохи далі за АЗС. Завдяки системі водовідведення дощова вода буде направлятися туди, через спеціальне устаткування — на фільтруючу установку. Під час очищення з води забиратимуться масляні частинки й осади. Можливо, ви пам’ятаєте, що людей дуже здивувала вартість капітального ремонту. Однак сума така саме через необхідність будівництва системи водовідведення та очисної споруди. Також під час капітального ремонту буде замінене дорожнє покриття та побудований тротуар, якого там взагалі немає. Вулиця Чорновола стане зручною для пішоходів. Щодо перекриття руху на час ремонту, то у нас є різні варіанти розвитку подій. Є варіант, що після укладання мереж ми зможемо дозволити рух по частині вулиці. Але лише згодом буде відомо як усе складеться. Загалом всі роботи розраховані на рік. Однак все залежатиме від фінансування з міської ради Рівного.

Руслан Гудима, директор департаменту інфраструктури і благоустрою міста:

− Перед будівельниками поставлено завдання якнайшвидше привести дорогу в належний стан, щоб можна було відновити тут рух транспорту. Бо цим напрямком багато людей доїжджає до Рівного. Саме тому ми почали ремонт вулиці Чорновола влітку, бо в цей час діти у школу не ходять, багато людей мають відпустки. Ми розуміємо, що об’їзна дорога у мікрорайоні «На Щасливому» зараз не справляється з навантаженням. Однак і вулиця Чорновола уже не справлялася з тим потоком автомобілів, який є. Цього року на ремонт вулиці Чорновола депутати на сесії уже виділили частину грошей. Загалом ремонт триватиме два роки. Тобто частину грошей депутати передбачили у цьому році, ще частина надійде в наступному. Загальна вартість робіт складе 98 мільйонів гривень.

Валентин Демчук, президент ГО «Союз перевізників України»:

— На жаль, в Рівному ще не роблять так дороги, як у Європі. Тобто у нічний час. У нас ще немає таких технологій та ресурсів. Однак водії уже давно нарікали на стан дороги на вулиці Чорновола. Адже на асфальті там уже сформувалися колії. Дорога була, наче драбинка. Такий стан асфальту непридатний для руху транспорту. Коли в колію потрапляли колеса маршруток, то нервувалися усі — і водій, і пасажири. Треба розуміти, що будь-який ремонт дороги несе за собою незручність. Але перевізники готові потерпіти. Головне, щоб там усе якісно зробили. А не так як робили кільце на вулиці Дубенській — довго і дорого. Звісно, що на час ремонту там буде затор, бо це виїзд з Рівного. Автомобілі там рухаються з кількох напрямків: одні їдуть до Рівного зі сторони Здолбунова, а інші навпаки — виїжджають з міста. Погіршують ситуацію й автомобілі з мікрорайону «На Щасливому». Однак там іншого варіанту немає. Наступний можливий заїзд у місто аж біля села Колоденка. Жоден перевізник стільки об’їжджати не буде.

Нагадаємо, що угоду на ремонт вулиці Чорновола було укладено з компанією «Будальянс груп». Капремонт кілометра дороги вулиці Чорновола — від перехрестя з Карнаухова до вулиці Сергія Бачинського — обійдеться бюджету Рівного у майже 98 мільйонів гривень.

Богдан СЛОНЕЦЬ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також