Чиє святе джерело на Рівненщині?

6643 0

Ми у соцмережах:

Чиє святе джерело на Рівненщині?

У селі Гільча знаходиться джерело святого Миколая, воду в якому люди вважають чудодійною. Адже вона там ніколи не замерзає. Тому багато-хто набирає воду в каністри, щоб пити вдома.

Нещодавно у Facebook настоятель Свято – Миколаївської парафії у селі Гільча УПЦ (МП) архімандрит Герман Кулакевич розтлумачив, кому належить джерело.

Як йдеться з його допису, зробив це отець через запитання своїх прихожан про те, чи правда, що в них забрали джерело:

- Зауважу, що говорити про джерело як про об’єкт чиєїсь приватної власності некоректно, проте вже чимало років для благоустрою цього місця, прибирання та упорядкування території не знайшлося багато охочих – цим опікується Миколаївська релігійна громада УПЦ. Уже традиційно ми звершуємо там богослужіння на свято Водохреща. Тричі на рік у дні наших храмових свят хресною ходою ідемо на джерело для звершення водосвятного молебню.

Окрім того, кожного четверга протягом року звершуємо тут мале освячення води з Акафістом святителю Миколаю. В ці нелегкі часи для нашої держави України сугубо молимося за мир, за воїнів, котрі боронять нашу Батьківщину від нашестя російських загарбників.

Отець розповідає, що нещодавно на джерелі почала молитися і громада ПЦУ зі священиком з сусіднього села Урвенна.

Секретар Здовбицької сільської ради Марина Колодич пояснила, що місцева влада не обмежувала нікому доступ до джерела:

- Зараз у громаді приводять документи у відповідність. Було ухвалено рішення передати шість місцевих пам’яток на баланс відділу освіти, культури, молоді та спорту Здовбицької сільської ради. Всі ці об’єкти є власність громади. Однак ми нікому не забороняли доступ до джерела. Там можуть молитися усі охочі. Цього року представники громади приводили джерело до ладу, де це було потрібно. Адже 22 травня, на свято Миколая Чудотворця, туди приїздить багато паломників.

Читайте також по темі: По воду — до джерела. Бо смачніша


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також