Чиновники фізпідготовку не здавали – бігли діти й військовики

1319 0

Ми у соцмережах:

Олексій Муляренко з синами під час благодійного забігу

У листопаді минулого року голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко підписав розпорядження про оцінювання фізичної підготовленості населення Рівненської області.

Голова у розпорядженні рекомендував своїм підлеглим, а також усім підприємствам та організація області взяти участь в оцінюванні, аби потім результати надіслали на Міністерство молоді та спорту.

Для кожної вікової групи були розроблені свої нормативи та методика оцінювання. Причому вимоги були встановлені досить високі.

Наприклад, чоловікам 36-40 років на «п’ятірку» потрібно було пробігти три кілометри за 13,1 хв., підтягнутися дев’ять разів на перекладині, стрибнути 2,25 м з місця (на «двійку» має бути стрибок на два метри, для порівняння). Жінкам цього віку — пробігти два кілометри за 12,3 хв., підтягнутися у висі лежачи 20 разів, віджатися від підлоги 18 разів.

Втім, фізичну підготовленість дорослого населення на Рівненщині по суті так і не оцінили. Нормативи складали лише школярі, військовослужбовці та полісмени, які зобов’язані мати хорошу фізичну форму.

«Серед усіх осіб, що взяли участь у тестуванні, 16% учасників показали високий рівень фізичної підготовленості, а 5% – низький», - повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також