Чиновниці дозволили жити у заповіднику

1743 0

Ми у соцмережах:

Чиновниці дозволили жити у заповіднику

Обласна рада дозволила приватизувати квартиру в історичній будівлі у центрі Дубна. Приміщення на другому поверсі будинку № 12 на вулиці Кирила і Мефодія (на фото) площею понад 120 кв. м оформить на себе Наталія Карп'юк, заступниця начальника управління Держпраці у Рівненській області та донька колишнього директора історико-культурного заповідника у Дубні Петра Смоліна.

Депутати, які підтримали пані Карп'юк, наполягали, що це не перша квартира, яку приватизовують в будівлях, що на балансі Дубенського заповідника (окрім замку, туди входять близько 20 старих будинків у центрі Дубна), тож і у цьому випадку відмовляти не варто. Ті, хто були проти, згадали, як у цій квартирі зуміла прописатись родина Карп'юків-Смоліних. Зокрема, депутат Валерій Гусарук на сесії розповів, що у будівлі мав бути готельний комплекс для туристів, тож за кошти заповідника ще й ремонтували це помешкання. Оселитися у цій квартирі дозволила ОДА та обласна рада у 2005 році. Тоді директором заповідника у Дубні був Петро Смолін. Він надіслав клопотання в область з проханням дозволити облаштувати у будівлі житло для свого зятя — Олександра Карп'юка, який на той час працював у заповіднику, а згодом став заступником міського голови. Міська рада Дубна приписала у квартирі і перших мешканців — дружину пана Смоліна та його внучку.

Наталія Карп'юк

Віктор Будзін, колишній заступник міського голови Дубна: — На той час це була відомча квартира, і щоб приписати у ній когось, потрібно було завізувати це у міській раді. Я приписував покійну дружину Петра Смоліна, згодом Олександр Карп'юк попросив, щоб до тещі приписали внучку. Криміналу у цьому немає, недолугість законів дозволяє ось таким чином приватизовувати квартири. До речі, Смолін, будучи на посаді директора, обманним шляхом заволодів історичною будівлею на вул. Свободи, 2 (навпроти Дубенського замку. — Ред.), яку потім знесли і де зараз будують торговий центр. А ось Олександр Карп'юк, коли порвав стосунки з родиною Смоліних, на сесії міської ради заявив, що відмовляється від квартири на вул. Кирила і Мефодія — здав ключі і виселився.

Леонід Кічатий, директор Державного історико-культурного заповідника Дубна: — Загалом в історичних будівлях Дубна майже всі квартири вже приватизовано. Залишилося тільки дві — ця і ще одна на Кирила і Мефодія, 10. Інші ж переважно дозволила приватизувати міська рада, якій до 2013 року належали ці споруди (у 2013 році їх відсудила обласна рада. — Ред.). Будинок на вул. Кирила і Мефодія, 12 — двоповерховий. Окрім цієї квартири, там ще є приміщення, але воно не відремонтоване і потребує значних капіталовкладень. А на першому поверсі — комерційні приміщення, які здаємо в оренду.

Алла САДОВНИК.

Довідка РВ: За інформацією з сайту обласної ради, приміщення на вулиці Кирила і Мефодія, 12 у Дубні орендують кілька підприємців для торгівлі канцтоварами, продуктами та непродовольчими товарами. Також є аптека. За 1 кв. м підприємці сплачують від 15 до 37 грн. за рік.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також