Чіпси й морозиво не для 60-річних. Дієтологи порадили, які продукти не варто їсти після 60 років

1354 0

Ми у соцмережах:

Чіпси й морозиво не для 60-річних. Дієтологи порадили, які продукти не варто їсти після 60 років

Дієтологи радять для кожного періоду життя формувати нові звички в харчуванні, оскільки ті продукти, які людина вживає в сорок років, у шістдесят можуть завдати шкоди здоров’ю.

Дієтологи назвали продукти, які треба виключити з раціону людям у 60 років: чіпси, напівфабрикати, випічка й морозиво.

У таких продуктах майже немає поживних речовин, які б сприяли відновленню тканини на клітинному рівні. Зате в них дуже великий вміст рафінованого цукру й вуглеводів, барвників і добавок, які шкідливі для здоров’я. Споживання таких продуктів призводить до збільшення ваги та порушення балансу поживних речовин в організмі.

Повністю відмовлятися від вуглеводів не потрібно, просто слід вибирати корисні альтернативні варіанти — макарони твердих сортів пшениці, коричневий рис і цільнозерновий хліб. Ці продукти забезпечать організм клітковиною. Також варто вживати корисний рослинний білок, що міститься в сочевиці, квасолі та грибах.

Слід обмежити вживання кухонної солі до 10 грамів на день. Адже зловживання продуктами, в яких великий вміст солі, може призвести до підвищення тиску, утруднення роботи серця та затримки рідини в організмі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також