Чия «Географія»?: про картинг біля Рівного

10994 0

Ми у соцмережах:

Чия «Географія»?: про картинг біля Рівного

Ще позаторік біля Рівного, на об’їз­ній Київ-Чоп, відкрили готельно-ресторанний комплекс «Географія». Нещодавно заклад оголосив про розширення та нову для Рівненщини послугу — картингу. Кому ж належить комплекс та як комунальна земля сільської ради поблизу Рівного стала приватною власністю?

Офіційна адреса готельно-ресторанного комплексу «Географія» — вулиця 7 Серпня, 1-А у селі Вересневому Рівненського району. Це по лівій стороні траси Київ-Чоп, якраз над закінченням об’їзної Рівного та неподалік розв’язки у напрямку Львова та рівненського аеропорту.

Окрім послуг з проживання (до речі, ціни на готельні номери, зазначені на сайті, менші за ціни у популярних готелях Рівного) та ресторану, комплекс з осені також пропонує картинг — вид моторного спорту, в якому використовують карти, невеликі гоночні автомобілі.

Розташована «Географія» на 2,5 га землі, які з 2017 року, відповідно до даних з Публічної кадастрової карти України, у власності рівненського товариства «Альфа Інвестзем». Товариство працює з 2007 року та належить трьом рівненським підприємцям: Владиславу Вакулі, Борису Брезі та Володимиру Ковальцю, який є співвласником кількох ресторанів та готельно-ресторанних комплексів, зокрема, «Винограду», «Айвенго», «Софії».

Земельну ділянку ТОВ «Альфа Інвестзем» спершу взяло в оренду на 49 років у Великоомелянської сільради. Договір оформили у 2009 році «для будівництва та обслуговування об’єктів соціально-культурного, побутового та придорожнього сервісу». За п’ять років державна інспекція сільського господарства встановила, що товариство незаконно зняло родючий шар ґрунту з орендованої землі.

До слова, встановило тому, що товариство таки звернулося за дозволом це зробити. А оскільки звернення було постфактум, поліція відкрила кримінальне провадження, а прокуратура через суд виклопотала дозвіл на перевірку товариства Державною екологічною інспекцією для оцінки завданих збитків.

За зняття ґрунту без дозволу керівника товариства притягнули до адмінвідповідальності, Державна екологічна інспекція змусила «Альфу Інвестзем» заплатити штраф, а прокуратура через суд у 2017 році намагалася змусити товариство сплатити до бюджету ще й 88 тис. грн за завдану шкоду. Господарський суд Рівненської області прохання прокурорів задовольнив, проте апеляційна інстанція рішення попередньої скасувала.

У жовтні того ж 2017 року «Альфа Інвестзем» викупила з комунальної власності земельну ділянку під «Географією». Скільки заплатила — з відкритих джерел встановити не вдалося.

Окрім того, Великоомелянська сільрада дозволила викупити сусідні з «Географією» 2,5 га для ще одного товариства Вакули, Бреги та Ковальця — «Енергозему», яке до того орендувало цю ділянку та звело на ній, як йдеться у рішенні сільради, побутову будівлю площею 138 м2.

До слова, комплекс «Софія» також розташований у межах Великоомелянської сільради. Власником 1,1 га землі комплексу є Володимир Ковалець.

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також