Чоловік на Поліссі знайшов рештки мамонта (ФОТО)

1733 0

Ми у соцмережах:

Чоловік на Поліссі знайшов рештки мамонта (ФОТО)

Наприкінці вересня житель села Морочне Зарічненського району Володимир Малайчук, проїжджаючи повз меліоративний канал побачив цікаву річ. Вона була досить габаритною (довжиною майже 20 см) та ні на що не схожою.

Як повідомляє газета «Полісся», чоловік вирішив показати її місцевому краєзнавцю Павлу Дубінцю.

Останній же звернувся за порадою до працівників Нобельського національного природного парку для ідентифікації знахідки. При попередньому огляді, учасники імпровізованої колегії припустили, що це – зуб доісторичної тварини, можливо - мамонта. Однак для достовірної ідентифікації дирекція НПП звернулася до науковців з Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича.
 

Експонат надіслали поштою на адресу університету і після його детального вивчення професор кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеграфії, доктор географічних наук Богдан Рідуш підтвердив припущення – зуб і справді належить одному з різновидів мамонта, які жили в нашому краї понад десять тисяч років тому. Нижче – офіційний висновок науковця:

"Встановлено, що це - лівий верхній моляр другої дорослої зміни (М2), який належав молодій особині Mammuthus primigenius. Це проміжна (між ранньою та пізньою) товстоемалева форма мамонтів, яка існувала на території Східної Європи у другій половині пізнього плейстоцену, приблизно в інтервалі 55-27 тис. років тому".


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також