Чому ковбасу ріжуть навскіс

903 0

Ми у соцмережах:

Чому ковбасу ріжуть навскіс

Напевно, мало хто задумувався, чому ковбасу ріжуть навскіс? Чи це якась традиція, яка не має особливого сенсу, чи важливий нюанс, на який варто звернути увагу?

Насправді ковбасу нарізають навскіс тому, що це технологічна необхідність. Під час термічного оброблення м’яса його структура змінюється, волокна стають більш жорсткими і щільними. Якщо різати ковбасу вздовж волокон, вони будуть спричиняти серйозний опір. А ось коли ви ріжете поперек, м’ясо легше розділяється на окремі скибочки. Крім того, за нарізання навскіс ковбаса не розвалиться на частини і не втратить свою форму.

Спеціалісти також стверджують, що нарізана під кутом 35–45 градусів ковбаса має більшу площину, а тому зріз має більш привабливий вигляд. А ще завдяки косому зрізу можна краще оцінити якість товару, його склад.

Додатково створюється ефект, наче ковбаса більша, ніж є насправді. Для одного бутерброда вистачить 1–2 скибочок, нарізаних навскіс. А якщо різати рівно, доведеться витрачати більше.

Деякі кулінарні блоги стверджують, що нарізані під кутом продукти смакують краще, завдяки більшій площі зіткнення з ротовою порожниною. Більше того, тонкі скибочки під кутом дозволяють «розтягнути» задоволення від ковбаси надовше.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також