Чому ковбасу ріжуть навскіс

Напевно, мало хто задумувався, чому ковбасу ріжуть навскіс? Чи це якась традиція, яка не має особливого сенсу, чи важливий нюанс, на який варто звернути увагу?

1 хв. читання

Насправді ковбасу нарізають навскіс тому, що це технологічна необхідність. Під час термічного оброблення м’яса його структура змінюється, волокна стають більш жорсткими і щільними. Якщо різати ковбасу вздовж волокон, вони будуть спричиняти серйозний опір. А ось коли ви ріжете поперек, м’ясо легше розділяється на окремі скибочки. Крім того, за нарізання навскіс ковбаса не розвалиться на частини і не втратить свою форму.

Спеціалісти також стверджують, що нарізана під кутом 35–45 градусів ковбаса має більшу площину, а тому зріз має більш привабливий вигляд. А ще завдяки косому зрізу можна краще оцінити якість товару, його склад.

Додатково створюється ефект, наче ковбаса більша, ніж є насправді. Для одного бутерброда вистачить 1–2 скибочок, нарізаних навскіс. А якщо різати рівно, доведеться витрачати більше.

Деякі кулінарні блоги стверджують, що нарізані під кутом продукти смакують краще, завдяки більшій площі зіткнення з ротовою порожниною. Більше того, тонкі скибочки під кутом дозволяють «розтягнути» задоволення від ковбаси надовше.

Поділитися цією статтею