Чому на обличчі з’являються прищі і як з цим боротися?

5932 0

Ми у соцмережах:

Чому на обличчі з’являються прищі і як з цим боротися?

Чорні цятки, маленькі білі прищики, червоні горбики-запалення, заповнені гноєм, великі болючі вузлики – різновидів прищів, які можуть з’являтися на обличчі чи інших ділянках тіла, доволі багато.

Та все ж найпоширеніші з-поміж них – вугри, або ж акне. Вугроий висип може докучати як підліткам, так і дорослим. І якщо своєчасно не змінити догляд за проблемною шкірою, то вугри можуть спричинити важкі дерматологічні ускладнення.

Причини акне

Акне – це прищі на обличчі, спині чи грудях, які виникають в результаті закупорювання пор підшкірним салом і відмерлими частинками шкіри. Головними причинами вугрового висипу є підвищена активність сальних залоз, а також неправильних догляд за шкірою.

Ще не так давно вугри вважалися переважно підлітковою проблемою, проте останні дослідження показують, що майже половина дорослого населення також має схильність до прищів на обличчі. У жінок та чоловіків акне зазвичай виникає на тлі гормонального дисбалансу. Спровокувати посилену активність сальних залоз можуть також погана екологія, стреси та УФ-промені.

Однак якщо правильно доглядати за шкірою обличчя, щоденно очищати пори спеціальними засобами, то вдасться не тільки позбутися неприємного висипу, але й запобігти його появі в подальшому.

Щоденний догляд за проблемною шкірою обличчя: основні рекомендації

Шкіра, схильна до прищів, потребує комплексного щоденного догляду, який включає такі етапи:

- очищення;

- зволоження;

- видалення ороговілих частинок шкіри.

При цьому вкрай важливо використовувати гіпоалергенні косметичні засоби, які знімають запалення та заспокоюють. Ідеальним вибором в цьому плані може стати дерматокосметика міжнародного бренду La Roche-Posay. Компанія виготовляє косметику для комплексного догляду за проблемною шкірою. Основою продукції бренду служить термальна вода, яка цілюще впливає на шкіру. Містять такі засоби й компоненти, які зазвичай використовуються для лікування дерматологічних проблем.

Аби спростити процес вибору косметичних засобів для щоденного догляду, компанія розробила спеціальну серію Effaclar, яка включає продукти для очищення, зволоження та захисту шкіри, схильної до появи прищів. Крім того, в асортименті La Roche-Posay є гіпоалергенні засоби для макіяжу, які не забивають пори, а отже, можуть стати ідеальним вибором для жінок, схильних до вугрового висипу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також