«Чорні лісоруби» далі нищать ліси на Рівненщині

3168 0

Ми у соцмережах:

«Чорні лісоруби» далі нищать ліси на Рівненщині

За тиждень на Рівненщині викрито майже 30 незаконних порубок лісу.

Упродовж минулого тижня органами досудового розслідування та прокуратури зареєстровано 26 кримінальних проваджень за фактами незаконних порубок лісу або перевезення незаконного зрубаних дерев.

Протиправну діяльність правоохоронці виявляли та припиняли у всіх районах області, але найбільше порушень зареєстровано на Сарненщині.

В межах досудового розслідування цих кримінальних проваджень виявлено, вилучено та накладено арешт на 93 метри кубічних та понад 20 колод деревини різних порід, а також на 2 транспортні засоби, гужову підводу та інше знаряддя вчинення злочинів, якими користувалися «чорні лісоруби».

Загалом, з початку року за фактами незаконних порубок дерев, перевезення, зберігання, збуту незаконно зрубаної деревини зареєстровано 276 кримінальних проваджень, до суду з обвинувальними актами скеровано 45 кримінальних проваджень, повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Крім того, за вироками та ухвалами, що набрали законної сили, упродовж поточного року в порядку конфіскації та спецконфіскації передано в дохід держави понад 80 метрів кубічних та 130 колод деревини різних порід. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також