COVID-19 може прискорити старіння мозку

99 0

Ми у соцмережах:

COVID-19 може прискорити старіння мозку

Нещодавнє дослідження британських вчених показало, що інфекція COVID-19 може спричинити значні зміни у роботі мозку.

Дослідники з Ліверпульського університету та Королівського коледжу Лондона виявили, що у деяких людей, які перенесли хворобу, спостерігаються серйозні когнітивні порушення, схожі на так званий мозковий туман.

В рамках дослідження було обстежено 351 пацієнта, госпіталізованого з коронавірусною інфекцією. Через 12-18 місяців після захворювання їхні когнітивні здібності виявилися значно нижчими порівняно з людьми, які не перехворіли на COVID-19. У пацієнтів було виявлено маркери ушкоджень мозку у крові, а також зниження обсягу передньої частини кори головного мозку, яка відповідає за деякі його функції.

Одним із найбільш тривожних відкриттів стало те, що когнітивні порушення, виявлені у пацієнтів, еквівалентні двадцяти рокам природного старіння мозку. Причому ці зміни спостерігалися як у людей із діагностованими неврологічними ускладненнями, так і без них.

Це говорить про те, що сам COVID-19 може спричинити погіршення когнітивних функцій, навіть якщо пацієнт не мав явних неврологічних симптомів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також