Cуд не відправив у слідчий ізолятор водія маршрутки, який на Бандери у Рівному збив на смерть подружжя

2804 1

Ми у соцмережах:

Cуд не відправив у слідчий ізолятор водія маршрутки, який на Бандери у Рівному збив на смерть подружжя

Прокурорка Ольга Матвійчук у суді не довела, що жоден із м’яких запобіжних заходів не може запобігти ризикам. Факти незаконного впливу на потерпілого, свідків, експерта, спеціаліста чи перешкоджання кримінальному провадженню іншим чином, на яких акцентувала увагу державний обвинувач, у суді не доведені.

Нагадаємо, трагічна дорожньо-транспортна пригода сталася в Рівному 2 січня близько 19:20 на вулиці Степана Бандери, в районі вулиць Відінська-Галицького. Водій автобуса «Еталон», який здійснював нерегулярні пасажирські перевезення, допустив наїзд на подружжя. 34-річний чоловік від отриманих травм загинув, а його 35-річна дружина померла в лікарні через годину після ДТП.

Водій «Еталона», 39-річний Олег був тверезим. Це підтверджено результатами освідування. Все ще нема висновків експертизи щодо того, де відбулося зіткнення: на пішохідному переході чи поза ним.

Рівненський міський суд відправив водія під цілодобовий домашній арешт на 60 діб, але ухвалу суду в Рівненському апеляційному суді оскаржила прокурорка. Під час судового розгляду вона наполягала на необхідності скасування рішення Рівненського міського суду та постановлені нового, яким обрати підозрюваному у вчиненні смертельної ДТП запобіжний захід - тримання під вартою на 60 діб. Підставою для цього, на думку прокурорки, є тяжкість злочину, а також ризики, які існують: можливість впливати на учасників кримінального провадження та відмова підозрюваного надавати слідчому будь-які пояснення.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ:  апеляційну скаргу прокурорки залишено без задоволення. Вона не довела, що жоден із більш м’яких запобіжних заходів не може запобігти ризикам, передбачених статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України. Підозрюваний виконує покладені на нього процесуальні обов’язки, а факти незаконного впливу на потерпілого, свідків, експерта, спеціаліста чи перешкоджання кримінальному провадженню іншим чином, на яких акцентувала увагу державний обвинувач, у суді не доведені. До того ж тяжкість кримінального правопорушення не є обставиною для обрання виняткового запобіжного заходу — тримання під вартою.

Водій має на утриманні двох неповнолітніх дітей - 12 та 5 років, він є безробітним та перебуває на обліку у центрі зайнятості. 

Читайте також Чому загинули люди на Степана Бандери?


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також