ДБР повідомило, як староста та поліцейський з Радивилівщини надавали «послуги» ухилянтам

256 0

Ми у соцмережах:

ДБР повідомило, як староста та поліцейський з Радивилівщини надавали «послуги» ухилянтам

Працівники ДБР повідомили про підозру старості одного з округів Радивилівської міської ради та місцевому правоохоронцю, які організували заробіток на ухилянтах.

ДБР повідомляє:

- Староста згідно зі своїми повноваженнями видавав повістки щодо виклику чоловіків до військкомату. Під час видачі повісток він натякав, що може допомогти з ухиленням від військової служби.

Схема полягала в тому, що його знайомий правоохоронець штучно відкривав на військовозобов’язаного кримінальне провадження, за яким йому могло бути призначене умовне покарання строком на 1-2 роки. На час слідства та на термін відбування покарання «клієнти» уникали мобілізації.

«Послуга» коштувала у середньому 100 тис. грн, проте якщо військовозобов’язаний вже перебував у розшуку за матеріалами ТЦК, то сума зростала майже на 10%.

Схема діяла з березня до травня 2024 року, коли було затримано «на гарячому» правоохоронця. Наразі його вже звільнено зі служби.

Працівники ДБР викрили 5 оборудок, які встигли провести фігуранти. Слідство триває, встановлюються повне коло причетних осіб та всі факти протиправної діяльності.

Старості та правоохоронцю повідомлено про підозру у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України за попередньою змовою групою осіб, одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою, поєднане з вимаганням. Санкція статті передбачає покарання -  позбавлення волі на строк до 10 років.

Обом фігурантам обрано запобіжні заходи - тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 1 млн. 200 тис. грн для правоохоронця та 900 тис. грн – для старости. Процесуальне керівництво здійснює Рівненська обласна прокуратура.

 Читайте також: ДБР: «пакет» послуг поліцейського та старости з Рівненщини вартував для ухилянтів майже 100 тисяч гривень


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також