ДБР розслідує побиття командиром солдата на Житомирщині (ВІДЕО)

783 0

Ми у соцмережах:

ДБР розслідує побиття командиром солдата на Житомирщині (ВІДЕО)

Працівники ДБР розпочали досудове розслідування за фактом побиття командиром взводу однієї із військових частин на Житомирщині підлеглого солдата. Розслідування розпочато на підставі матеріалів військової служби правопорядку.

11 березня у мережі Інтернет з’явилося відео з побиттям ногами солдата-строковика у 190 навчальному центрі в смт Гуйва. командиром  2-го взводу роти охорони Віктором Вітусевичем. Свідками цього були щонайменше шестеро осіб у військовій формі, які стояли і  ніяк не втрутилися у побиття.

Уже розпочато службове розслідування. Військового офіцера від служби відсторонили.

- Командування частини вдячне всім, хто переслав інформацію, яка стосується інциденту, що трапився в одному з підрозділів. Ми розділяємо обурення щодо виявленого факту. Фігуранти інциденту відсторонені від виконання службових обов'язків до кінця розслідування, йдеться в повідомленні на facebook-сторінці 190-го навчального центру ЗСУ в с. Гуйва на Житомирщині..

У навчальному центрі наголосили, що винуватці однозначно понесуть суворе покарання.

 

Того ж дня молодший лейтенант Віктор Вітусевич підтвердив факт побиття солдата, опублікувавши відео на своїй сторінці у Facebook.

Побиття було , нібито “виховним заходом”, застосованим до солдата, через... вживання алкоголю.

 - Я, молодший лейтенант, буду з вами чесним. Я був неправий і готовий понести покарання, на яке я заслуговую, - сказав Віктор Вітусевич.  -  Хочу сказати, що алкоголь в армії – це недопустимо, це смерть на фронті, ризик для життя всього підрозділу, де б він не був – на навчанні, чи у районі виконання бойових дій. Це неприпустимо і це треба суворо забороняти. Я буду відповідати за свої дії, але це не змінить мого ставлення до алкоголю в армії.

Підтверджень того, що солдат вживав спиртні напої немає. На відео він витримує удар, стоячи на ногах, та відступає від офіцера, що насувається на нього.

ДБР повідомляє, що під час перевірки було підтверджено, що інцидент стався в одній із військових частин на Житомирщині того ж дня після обіду. З пояснень молодшого лейтенанта «виховну бесіду» із застосуванням ударів руками та ногами він провів через перебування солдата, начебто, у стані алкогольного сп’яніння.  Наразі життю та здоров’ю солдата нічого не загрожує, тяжкість отриманих тілесних ушкоджень встановлюється.

Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального Кодексу  України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також