Де лікуватися пульмонологічним хворим?

4252 0

Ми у соцмережах:

Де лікуватися пульмонологічним хворим?

Звертаються до вас люди, які мають хронічні легеневі захворювання і протягом багатьох років систематично лікуються у пульмонологічному відділенні Рівенського облтубдиспансеру. З нашими хворобами не завжди можна чекати допомоги в інших лікувальних закладах, приміром, при нападі бронхіальної астми все вирішують секунди. Але ми добре знаємо, що в пульмонологічному відділенні, отримаємо кваліфіковану допомогу. Однак нещодавно нам повідомили, що відділення з 7 листопада розформовують. І ми тепер не знаємо, куди нам звертатися за допомогою.

Звертаються до вас люди, які мають хронічні легеневі захворювання і протягом багатьох років систематично лікуються у пульмонологічному відділенні Рівенського облтубдиспансеру. З нашими хворобами не завжди можна чекати допомоги в інших лікувальних закладах, приміром, при нападі бронхіальної астми все вирішують секунди. Але ми добре знаємо, що в пульмонологічному відділенні, отримаємо кваліфіковану допомогу. Однак нещодавно нам повідомили, що відділення з 7 листопада розформовують. І ми тепер не знаємо, куди нам звертатися за допомогою. У міській лікарні пульмонологічного відділення немає, в обласній лікарні лікуються хворі з районів, для яких не вистачає місць. А ми, міські жителі, залишаємося нікому не потрібними. Тому просимо звернути увагу на той факт, що протягом багатьох років відділення працювало з повним навантаженням, і ми вважаємо недоцільним його закриття. Просимо також не залишитися байдужими до наших проблем, зокрема до нашого стану здоров’я, адже більшість з нас інваліди І та ІІ груп, і поцікавитися думкою чиновників управління охорони здоров’я щодо закриття відділення. З повагою хворі Ф.Балдич, М.Матчишин, В.Нікітюк (усього 30 підписів)

Коментує заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Олег Ушкевич: — Так, дійсно є наказ про реорганізацію пульмонологічного відділення обласного тубдиспансеру, оскільки управління охорони здоров’я неспроможне утримувати два однакових відділення в обласних закладах (у тубдиспансері і в обласній лікарні). Втім, це не означає, що хворі не матимуть змоги отримувати лікування. Десять додаткових ліжок буде додано у пульмонологічне відділення обласної лікарні і їх разом буде 40. Крім цього, ми зобов’язали начальника міського управління охорони здоров’я Михайла Стичишина перепрофілювати 20-25 ліжок загальнотерапевтичного профілю у пульмонологічні в міській лікарні. Однак це не означає, що міським мешканцям відмовлятимуть у лікуванні в пульмонологічному відділенні обласної лікарні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також