Місць на Алеї Героїв, що при вході на кладовище «Нове», вже немає

8899 0

Ми у соцмережах:

Місць на Алеї Героїв, що при вході на кладовище «Нове», вже немає

На фронті тривають жорстокі бої, а в центрі Рівного кожного тижня прощаються з воїнами, які віддали своє життя у боротьбі з окупантами. Тепер поховання загиблих захисників проводять на новій локації на кладовищі «Новому», бо місць на старій центральній алеї більше немає. Через це міський голова Олександр Третяк ще у липні видав розпорядження, в якому йдеться про поховання воїнів в інших секторах у кварталах №№ 74, 75 та 76. Однак це жодним чином не вплине на пошану до полеглих, — запевняють у «Спецкомбінаті — ритуальна служба».

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Цей блок, де при вході у нас поховані Герої, він уже завершився. Земля, яка була зарезервована саме під такий тип поховань і щодо якої ми розраховували, що її вистачить на років 50, ми її вичерпали за півтора року... Розробляється ділянка для продовження почесних поховань.

Микола Володько, директор спецкомбінату:

— Місць для почесного поховання загиблих захисників достатньо — віддаємо усю належну їм пошану. Так само достатньо землі для щоденних потреб міста на найближчі роки. Адже рішенням сесії міської ради територію «Нового» було розширено за рахунок земель Великоомелянської тергромади.

До слова, рівняни неодноразово нарікали, що знайти потрібну могилу на великому кладовищі буває дуже непросто, адже воно займає десятки гектарів землі, а нумерація заплутана — бо іде не по черзі, а по тому, як виділяли нову землю. Зорієнтуватися дещо допомагають вказівники та велика план-схема. Також після поховання родичам (або тим, хто узявся ховати небіжчика) видається свідоцтво, в якому вказано квартал, сектор, ряд та місце могили.

Олена РАКС.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також